Skip to main content

Iedereen heeft het erover: OnlyFans het online platform waar mensen kunnen betalen voor (sexy) foto’s, video’s en livestreams via een maandelijks abonnementsmodel. 

Maar de million dollar question is: waarom is dit nou zo’n trend?

OnlyFans

Pikante foto’s of filmpjes in ruil voor soms wel 30.000 euro per maand. Zodra je de 18 hebt aangetikt ben je vrij om te (ver te) gaan en te staan waar je wil. Tja, het klinkt lekker – maar een baan als advocaat kan je daarna op je buik schrijven. Toch lijkt dat gegeven niet echt af te schrikken. Sinds de oprichting van het Engelse online platform in 2016 is OnlyFans – dat in eerste instantie werd gebruikt door sekswerkers – afgelopen jaar enorm gestegen in populariteit. CEO Tim Stokely onthulde zelfs dat OnlyFans sinds mei 2020 elke 24 uur met ongeveer 200.000 nieuwe gebruikers groeit. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de 6.000 tot 8.000 nieuwe videomakers die er per dag bijkomen…
What about de makers? De content wordt tegenwoordig allang niet meer alleen door sekswerkers gemaakt. Ook YouTubers, fitnesstrainers, modellen en publieke figuren (zoals oud-GTST soapie Ferry Doedens, te zien in de docuserie Socials, Seks & Centen en Rapper Sjors) verdienen er een zakcentje mee. En dat zakcentje kan hoog oplopen. Zo vertelt Doedens dat hij maandelijks 20.000 euro opstrijkt door het posten van sexy foto’s. Blac Chyna (de ex van Rob Kardashian) verdiende afgelopen jaar zelfs 15 miljoen euro per maand met haar account. Om over rapster Bhad Bhabie nog maar te zwijgen die in 6 uur 1 miljoen dollar verdiende.

Blootgewoon

Uiteraard gelden deze bedragen slechts voor een heel klein percentage van de gebruikers. Je wordt namelijk alleen gevolgd door mensen die daadwerkelijk interesse hebben in jouw content. Om je zakken te kunnen vullen, moet je heel wat volgers hebben. Daarnaast kan je wel een groot aantal volgers hebben, maar niet alle volgers zullen een abonnement nemen op jouw profiel. En laat juist dát (plus de fooi en het betaald berichten sturen) juist hetgeen zijn wat jou geld oplevert.
De website gaat er dan ook vanuit dat van jouw volgers maar tussen de 1 en 5 procent een abonnement neemt. Met 1000 volgers en een prijs van 15 dollar per maand voor een fotootje hier en daar kan je dan rekenen tussen de 150 en 750 dollar per maand. Lekker, maar lang geen 20.000 euro… Daar moet je (helaas) toch echt keihard voor werken. Hoe? Hieronder zie je een stukje van Ferry’s verhaal.

Lees ook:
DATE OP HET TERRAS DIT WEEKEND? DEZE OPENINGSZINNEN KAN JE BETER NIET GEBRUIKEN