Zin in iets gezonds na dit (heftige) weekend, maar heb je geen inspiratie? Dan ben je met KOOK aan het juiste adres. Wat denk je van Pablo’s Taco’s met mango en verse garnalen?

De gerechten van KOOK (klik hier om te bestellen) zijn geschikt voor iedere dag, maar ook ideaal wanneer indruk wil maken op vrienden, je lief, (vervelende) schoonmoeder of hond.

Deze keer: mini maistortilla’s met mango, koriander, limoen en garnalen!

Pablo’s Taco’s

Het gezegde luidt: verandering van spijs doet eten. Maar niets ellendigers dan – vooral op die eindeloos durende maandag – uren in de keuken te moeten staan voor een bord dat je binnen 7 minuten naar binnen hebt geschoven. Pablo’s Taco’s is daarom ideaal: gezond en binnen 20 minuten klaar!

Wat heb je er voor nodig?

1 – rijpe mango, geschild
15 g – koriander, fijngehakt
1 – rode ui, gesnipperd
1 – limoen, uitgeperst
500 g – garnalen
1 teen – knoflook, fijngehakt
1 – rode peper, in ringen
1 shotje – mezcal (optioneel)
8 – mini maistortilla’s
– olie
– zout

Hoe maak je het?

1. Snijd de mango in kleine blokjes en meng met fijngesneden koriander, rode ui en een beetje limoensap in een kommetje tot een heerlijke mangosalsa. Proeven mag, maar houd ook wat over voor de taco’s!

2. Verhit een flinke scheut olie in een pan op hoog vuur en bak de garnalen 1 minuut. Zet een timer, anders worden de garnalen droog.

3. Is de minuut om? Voeg dan knoflook, (mezcal) en rode peper toe en bak dit nog 1 minuut mee. Breng op smaak met een snufje zout.

4. Bereid de tortilla’s volgens de verpakking.

5. Vul de taco’s met garnalen en mangosalsa en geniet van deze heerlijke frisse maandag hap!

#KOOK

Liefde gaat door de maag, maar het oog wil ook wat. Zijn je taco’s goed gelukt? Post je gerecht dan op Instagram en gebruik de hashtag #KOOK. We vinden het geweldig om jullie zelf gefabriceerde gerechten te zien.

Nog meer recepten uitproberen? Pre-order dan hier alvast hier KOOK – vanaf 12 november verkrijgbaar.

 

LEES OOK:
KLUNS IN DE KEUKEN? DAN HERKEN JIJ JE SOWIESO IN DEZE SMOESJES