Skip to main content

De grauwe lucht, koude temperaturen en vooral binnenzitten. We zijn allemaal toe aan wat positive vibes. Maar welke dingen sleuren jou hierdoor heen? Met deze tips ga ook jij weer stralen.

Beetje dankbaar

We snappen het, je vertrekt in het donker naar je werk en komt terug in een verlaten spookstad. Het beleid van onze Mark en Hugo houdt ons in de ban en er zijn weinig mogelijkheden om leuke dingen te ondernemen. Dat is lastig, maar je kunt het leven ook zelf een beetje leuker maken. Schrijf bijvoorbeeld iedere dag drie dingen op waarvoor jij dankbaar bent. Denk aan je oh zo gezellige (zoom)gesprek met je collega, het doosje bonbons die binnen twee minuten hebt weten weg te werken of het vogeltje dat je hoorde fluiten. Volgens psychologen werkt het écht!

Koffie

Nadat je wakker bent gekrijsd door je wekker, is het goed om je dag eens te beginnen met een kopje koffie. Caffeine heeft namelijk een positieve invloed op je humeur en het verlaagt zelfs de kans op een depressie. Poets wel even goed je tanden voor je naar je werk gaat, want op zo’n stinkbek zitten je collega’s namelijk niet te wachten.

Mediteren

Misschien moet je die zweefteven toch een kans geven, want hoe je het ook wendt of keert: meditatie maakt je daadwerkelijk gelukkiger. Je komt in relatie tot je diepere zelf, wordt positiever en krijgt meer zelfvertrouwen. Klinkt goed toch? Voor degene die geen zin hebben om met hun gestreste bek een ticket naar Tibet te boeken, goed nieuws: je hebt genoeg apps waarmee jij in je woonkamer een heerlijk potje kunt mediteren.

Seks

Een potje naaien levert meer op dan alleen een zaadlozing of een uitgedampte poes, je wordt er namelijk ook nog eens hartstikke gelukkig van. (Hier lees je de lichamelijke voordelen van een orgasme). Terwijl jij heerlijk aan het beuken bent, komt het hormoon ‘oxytocine’ vrij, en nu hoor ik je denken “what the fuck is dat?” Oxytocine is het knuffelhormoon, waardoor jij je verbonden voelt met de ander. Word je onwijs vrolijk van. Dus trek die broek naar beneden en knallen!

Zielige muziek

Zet die radio maar aan en jank even keihard een potje mee met Adele. (Hier lees je weetjes over Adele). Het klinkt misschien ironisch, maar zielige muziek zorgt uiteindelijk toch echt voor positive vibes. Niet omdat je eigen liefdesgezeik er altijd nog gunstiger uitziet dan dat van Adele, maar omdat het je beter lukt om jouw negatieve emoties onder controle te houden.

LEES OOK:
WOW! DEZE LIFE HACKS VERANDEREN JE LEVEN À LA MINUTE