Wat is de quarterlifecrisis? Een hippe term voor mensen (tussen de 20 en 30) die afgestudeerd zijn, maar totaal niet weten wat ze met hun toekomst willen. 
Ze zijn vaak bang voor het ouder worden en de serieuze beslissingen die daarbij horen. Terwijl iedereen om hun heen zich voortplant, hebben mensen met een quarterlifecrisis nog moeite met zorgen voor zichzelf. Om voor nog meer opheldering te zorgen, hebben wij de opvallendste tien ‘symptomen’ die horen bij een quarterlifecrisis  voor je opgenoemd.

Quarterlifecrisis

1. “Is dit het nou?!” is de vraag waarmee je elke dag opstaat. Pak ik nog een keer die backpack uit de kast of ga ik nu eindelijk eens carrière maken zoals van me wordt verwacht?

2. Een arsenaal aan allerlei soorten rimpelverminderende producten staat sinds een paar jaar op je wastafel. Diep in je hart weet je dondersgoed dat dit uitstel van executie is. Want eerlijk is eerlijk, je huid wordt nooit meer zo strak als toen je 21 was.

3. Doordeweeks heb je een serieuze baan en in het weekend laat je tequilashotjes uit je navel zuigen. Grote verantwoordelijkheid wisselt zich elke week af met totale, alcoholische chaos. Zo verlies je je pinpas, pis je over je schoenen heen en wordt je de volgende ochtend wakker naast iemand die je niet kent.

Glühwalk

4. Het vinden van vrienden om mee te gaan stappen is voortaan een hele klus. Het grootste gedeelte van je vriendengroep is gesetteld en brengt de zaterdagavond samen romantisch op de bank door onder het genot van Heel Holland Bakt en Holland’s Got Talent. Jij daarentegen bent weekend in, weekend uit opzoek naar iemand waarmee je een ‘Glühwalk – of iets anders hips -‘ kan doen.

5. Twee kilo afvallen is tegenwoordig een jaarplan. Zo kon je vijf jaar geleden nog zonder ernstige gevolgen een zak chips leeg eten, nu betekent dat een kilo aankomen. Ook lichamelijk is je huid niet meer wat ‘ie geweest is, en voor elke zak chips die je leeg eet krijg je dan ook een putje in je kont terug.
6. Familieleden halen steeds vaker je biologische klok aan omdat ze bang zijn dat je alleen overblijft. Mocht je al een relatie hebben, dan betekent dit dat je familie zit te wachten op de volgende stap. -‘In mijn tijd had ik op jouw leeftijd al drie kinderen.’ Thanks oma, hartstikke leuk, maar jij ligt waarschijnlijk al tussen zes planken als ik ga moederen. Ben je nog vrijgezel dan beginnen ouders en andere familieleden langzaam zorgen te krijgen over jouw wel of niet alleen overblijven op de wereld.

Vis

7. Steeds meer van je vrienden gaan samenwonen. Of nog erger: ze gaan trouwen en krijgen kinderen. Terwijl iedereen om je heen van deze serieuze, enge beslissingen lijkt te maken, lukt het jou niet eens om een cactus in leven te houden. Of een Vis. Of jezelf.

8. Katers duren tegenwoordig twee dagen en voelen dodelijk aan zoals nooit tevoren. Zoals je tot een paar jaar geleden makkelijk naar meerdaagse festivals kon, betekent dat nu rustig aan doen of een week herstellen. Net als een avond waarbij je vroeg piekt met shotjes steevast betekent dat je om 23.00 uur in slaap valt op de bank bij een vriend of vriendin. Verre van ideaal, want hierdoor kan je de volgende ochtend pas rond half5 (want ja, avondklok) door de sneeuw naar huis slenteren. Na wat uurtjes extra slaap word je halverwege de middag wakker met een kater in de vorm van levensbedreigende migraine aanval.

9. FOMO is de rode draad in je bestaan. ‘Fear Of Missing Out’ oftewel bang zijn dat je dingen mist. ‘Shit ik kan niet bij dat huisfeestje zijn’. Of ‘Help, ik heb nog geen relatie en de rest van de wereld wel’ en ‘Ik wil ook tequilashotjes drinken zoals die meisjes die ik zie op Instagram.’

10. Je Instagram timeline bestaat uit een opeenvolging van baby foto’s. Iedereen om je heen plant zich  voort en zorgt voor nageslacht. En dat terwijl jij vanochtend op de staart van je kat ging staan… Herken je dit niet? Dan zijn je vrienden waarschijnlijk gemiddeld vijf jaar jonger dan jij. Overigens ook iets om door achter je oren te krabben.

Blijk je nou in de quarterlifecrisis te zitten, wees dan niet getreurd. Leuke dingen staan je te wachten, zoals een vast contract, poepluiers en nog véél meer… rimpels.

VIND JE OOK LEUK:
KLAAGUURTJE: OVER DEZE STRUGGLES MAG JE ALS VROUW BEST ZEIKEN