Skip to main content

We snappen het, je hebt net iemand ontmoet en bent hélemaal hoteldebotel. Je kijkt door je roze bril en alles lijkt perfect. LIJKT! Want deze ‘red flags’ mag je echt niet negeren.

Toegeven dat je relatie toxic is, blijft lastig. Maar je maakt het jezelf alleen maar moeilijk om door te gaan in een relatie die het toch niet waard is. Herken jij deze red flags? Dan is het misschien handig om toch even achter je oor te krabben.

Prioriteit

Dat vrije middagje toch maar spenderen met vrienden of dat weekend nog even iets voor werk moeten doen. HO, daar gaat het mis. Jij verdient ook aandacht! Wanneer je je partner moet dwingen wat tijd voor je vrij te maken, kun je ze maar beter laten gaan. Their loss.

Controleren

Helemaal vol gespamd worden: “Met wie ben je?”, “Wat ga je doen?,” “Hoe laat kom je thuis?” Hou je bek! Dat bepaal je zelf wel. Een beetje jaloezie is leuk natuurlijk, dat laat ook weer zien dat iemand om je geeft. Maar het moet niet te ver gaan. Als het vertrouwen er vanaf het begin al niet is, kun je er beter zo snel mogelijk mee kappen.

Verplichting

Voelt tijd voor je partner vrijmaken naast school, werk, koken als een opgave? Dan moeten echt alle alarmbellen afgaan. Een relatie hoort LEUK te zijn en geeft als het goed is juist energie. Is dat bij jou niet het geval en ben je liever met je vrienden dan met je partner? Red flag alert!

Lui zijn

Is hij/zij zo’n type die niets wil ondernemen en denkt dat het geld komt aanwaaien met cryptomunten. Red flag! Kom op hier hebben we toch geen zin in. Van alleen maar op die bank hangen maakt je partner je ook niet gelukkig. We willen spice.

Niet compleet jezelf kunnen zijn

Soms willen we gewoon knettergek meedansen met Beyonce of meeschreeuwen met Adele (hier lees je leuke feitjes over Adele) onder de douche. Als je je telkens ongemakkelijk voelt is dit een red flag. In een relatie moet je niet het gevoel hebben dat je jezelf moet inhouden. Let it go! Je partner moet de échte jij leuk vinden.

Gebrek aan communicatie

Moeten wij ruiken wat er aan de hand is? Nee. Wanneer je niet normaal met elkaar kunt communiceren is dit echt een red flag. Irritaties blijven opkroppen heeft geen zin, vroeg of laat gaat die bom barsten. Dan maar vroeg, scheelt je tijd.

Libido is niet gelijk

De een wil het liefst drie keer per dag van bil terwijl de ander pandapunten spaart. Als er een enorm verschil zit in jullie libido (lees hier 5 feiten en fabels over het libido van de vrouw) is dit een red flag. Misschien valt het in het begin nog te overzien, maar op lange termijn gaat dit toch echt botsen.
Hoeveel red flags herken jij? De relatie tussen Delphine en Bert bestond aan een hele waslijst met red flags. Benieuwd welke? Kijk dan even onderstaande video.

Klaar met je relatie? Lees dan ook even onderstaand artikel:
ZO SCOOR JE EEN SEKSBUDDY TIJDENS CORONA!