Skip to main content

Superhandig dat Facebook ons herinnert wanneer onze vrienden jarig zijn. En méga chill dat we zo makkelijk met elkaar in contact blijven, maar je zou bijna vergeten hoe het is om met mensen in het écht contact te leggen. Om deze redenen is social media ronduit KUT.

Social media

De tijd waarin jij je anoniem kan misdragen in de kroeg , of zonder stress om gefotografeerd te worden je nudisten leven kan lijden is voorbij. Tegenwoordig zit een simpel sprintje naar de trein er al niet meer in zonder met je bek op het internet te belanden. Dat je iemand anders nou keihard voor paal voor moet zetten of jezelf compleet uitslooft maakt niet uit, het enige wat nog telt zijn likes en volgers.

Bewijsdrang

Een avondje in de club is niet compleet als onze stories er niet mee staan volgeplempt en je bent niet op vakantie geweest als je jouw mooiste kiekjes niet op de socials hebt gedeeld. Constant heb je die bewijsdrang om te laten zien dat jij het leuk hebt en met wie je allemaal bent. Maar even tussen ons: als het écht zo leuk is, heb je de tijd niet om de godganse avond te filmen toch?

Fomo

Je besluit om na een drukke week een avondje languit – uiteraard onder het genot van een sushi combideal – op de bank te spenderen. Heerlijk! Totdat je met die nerveuze tengels je Instagram app opent en ziet dat ‘iedereen’ zich weer heeft gemeld bij het huisfeest van Johan. Hup weg sfeer. Jij voelt je nu een bejaarde oma van 78 met vijf katten. Social media zorgt ervoor dat je jezelf bijna schuldig moet voelen om voor jouw eigen vrije tijd te kiezen. Laat het gaan! Je hoeft niet altijd overal bij te zijn, me-time is minstens even belangrijk.

Onrustig

Constant het getril van die telefoon. Scheelt vibratorkosten, maar we worden er ook flink onrustig van. Hoewel negeren weldegelijk een optie is, hebben we toch het gevoel dat we instant moeten reageren op één of ander treurig kattenfilmpje. Echt genieten van je me time? Plof lekker op die bank, zet je telefoon uit en geniet van je favoriete serie.

Ongezellig

Gezellig met je vrienden lunchen, of beter gezegd: gezellig met je vriendinnen instagrammen. Want hoe vaak we onze feed al hebben vernieuwd, tegenwoordig blijft het interessanter dan een fatsoenlijk gesprek. We ervaren allemaal de drang om elke tien minuten toch éven die telefoon erbij te pakken. Doe nou niet, er bestaat ook een échte wereld.

Onzeker

Op je Instagram feed word je omringd door meiden met het ‘perfecte’ lichaam en gasten met een sixpack. Vind je het gek dat we onzeker worden van social media? Maar kom op jongens, maak jezelf niet gek door die gefotoshopte reet van een influencer. Beetje cliché maar iedereen is toch echt mooi op zijn/haar/hen eigen manier.

LEES OOK:
DIT IS WAT JE MOET WETEN OVER DE NIEUWE IOS 15