Skip to main content

Podcastmaker Rijk Hofman is duidelijk niet dol op zanger Jan Smit. In een video uit Rijk zijn mening over Jan, die tegenwoordig meer tijd besteedt aan voetbalclub FC Volendam dan aan zijn zangcarrière. Volgens Rijk is Jan helemaal het spoor bijster.

Rijk Hofman over Jan Smit

In een video op YouTube praat Rijk over mensen die zichzelf heel belangrijk vinden. Jan Smit komt ook aan bod. Jan had een foto op Instagram gezet met zijn vrienden Nick en Simon. Daarbij schreef hij dat het voor hen lastig moet zijn geweest om in het begin steeds ‘de vrienden van Jan Smit’ genoemd te worden. Rijk is niet onder de indruk en zegt: “Jan is echt de realiteit kwijt.”

Ontmoeting Jan Smit

Rijk legt uit dat hij Jan een keer heeft ontmoet. “Jan stelde zich voor aan de groep, maar hij zei niet eens zijn naam. Hij denkt gewoon dat iedereen weet wie hij is.” Rijk ziet daarna een reactie op Jans post: “Is dat die Jan Smit die ooit een relatie had met Yolanthe?” Rijk moet lachen. “Dat is vast Jans ergste nachtmerrie: ‘Hé, ben jij Jan van Yolanthe?!'”

Jan kiest voor voetbal

Jan is nu vooral druk met FC Volendam, de voetbalclub waar hij voorzitter van is. In een interview met AD Sportwereld vertelt hij: “Zingen is leuk, maar voetbal is echte passie voor mij.” FC Volendam promoveerde in 2022 naar de Eredivisie. “We hebben deze zomer al 5000 shirts verkocht, en dat in een dorp met maar 20.000 mensen. Dat is geweldig!”

De zanger en presentator van 37 jaar is veel tijd kwijt aan de club. “Ik ben zo’n tien uur per dag bezig met FC Volendam,” zegt Jan. Maar hij let wel op zijn mentale gezondheid, vooral omdat hij een paar jaar geleden een burn-out heeft gehad. “Ik zing nu minder en kies mijn optredens zorgvuldig. Ook neem ik vaker en langer vakantie. Dat werkt goed voor mij.”

↡ Bekijk hier de video ↡