Skip to main content

Terwijl het lijkt alsof al jouw vrienden semi-millionairs zijn, kauw jij nog op droge kaakjes. Er zijn echt vervelende situaties waar je in kan belanden wanneer je vrienden rijker zijn dan jij. Hieronder een aantal voorbeelden. Weet jij er nog een paar te noemen?

Ik zie jullie volgend jaar wel op Ibiza!

Weet je waar we echt heen moeten dit jaar? Ibiza!” roept een van jouw vastgoedvriendjes, “Als we deze villa met z’n vijven delen is het maar *noemt astronomisch bedrag*”. Geschrokken proest je je kraanwater uit. HOEVEEL? Weet je wat guys? Ik zie jullie wel volgend jaar daar, ga maar alvast!

Ik eet wel gewoon thuis!

Verveeld loop je met je (voor jouw doen) rijke vrienden in de stad. Het begint al laat te worden en iedereen heeft honger. “Zullen we even een happie eten bij Happy Italy?” klinkt het dan uit de strot van een van jouw Gooische kameraden. Oh! Even nadenken. How bout no? Dit is al de derde keer deze week dat jullie ergens willen gaan eten en ik hield net mijn hart al vast bij het afrekenen van mijn mars.

Is een biertje ook okay?

Een halfuurtje into de club en je vermogende vrienden zijn al de kaart van de bottleservice aan het uitpluizen. Aan hen is niet de vraag of zij gaan bestellen, maar wat zij gaan bestellen. Van de bedragen die je om de oren vliegen zou je wel meerdere avondjes uit kunnen gaan. Ik houd het wel bij bier, cool? Moet ook nog terug namelijk.

De BOB-bus is juist gezellig joh!

De avond is eindelijk ten einde gekomen en je bent wel wat aangeschoten ondanks je slechts een aantal waterige biertjes naar binnen hebt gegooid. Je loopt rechtstreeks naar de bushalte waar je BOB-bus al staat. Alleen, wanneer je achterom kijkt zie je je welvarende matties naar de taxiplekken rollen. Jongens, wat is dit? We zouden toch met de BOB-bus? Als een zielig, niet-welvarend persoontje zit je stil in de BOB-bus. Eikels.