Skip to main content

Schoonmaken: er zijn leukere dingen waar je je tijd mee kan vullen. Maar wat moet dat moet. Iets met ‘a clean house, a clear mind’? Met deze hacks ben je er alleen niet de hele dag mee bezig!

Schoonmaken

Haren
Katten- en hondenbaasjes weten het als geen ander: de eeuwige struggles met haar. Op de bank, je kleding, het tapijt, in je mond en.. (ja, waar niet eigenlijk?!) Ranzig, maar gelukkig wel makkelijk op te lossen. Hoe? Door met de ruwe kant van een schuursponsje RUSTIG over de met haren besprenkelde plekken (zoals je bank) te strijken. Mooie wollen truien en je tong op deze manier behandelen raden we trouwens af.
Waterkoker
Een aangekalkte waterkoker en daardoor vieze glazen? Maak een uitstapje naar het strand, scoor wat schelpen en de oplossing is in zicht. Want wanneer je een aantal (schone) schelpen in de waterkoker legt zal hij niet meer verkalken. Ze nemen namelijk het kalk op. Voor het beste resultaat is het aan te raden om de schelpen een keer in de twee á drie maanden te vervangen. Heb je meteen een leuk uitstapje!
Blender gekledder
Je gelooft het misschien niet door het weer, maar de zomer is bijna in zicht. En dat betekent voor veel van ons: een reis tegen de klok door gezond te doen voor een bikinibody. Sapje hier, sapje daar en afvallen maar.  Heerlijk zo’n smoothie, maar het schoonmaken van de blender is een stuk minder genieten. Zeker met die scherpe messen onderin de beker is dat geen eenvoudig klusje. Naja, als de truc niet kent. Want eigenlijk krijg je de blender in een handomdraai schoon. Hoe? Vul de gebruikte beker tot de nok toe vol met lauwwarm water en gooi er een druppel afwasmiddel bij. Zet hem aan, spoel hem om en voìla hij is weer ready voor gebruik. Aan het schoonmaken van de blender kan je summerbody in ieder geval niet meer liggen…
Douchekop
Witte kalkaanslag op je douchekop is vaak een doorn in het oog. Maar ook hier is de oplossing gelukkig – mits je geduld hebt – weer makkelijk. Losse douchekop? Leg hem een aantal uur in een emmer met water en een flinke scheut schoonmaakazijn. Vast geval aan de muur? Draai hem los en leg hem dan alsnog in de emmer. Hij zal blinken als nooit tevoren.
Magnetron
Het is een taakje dat vaak wordt overgeslagen: de magnetron. Toch kan je hem gemakkelijk zo goed als nieuw krijgen doormiddel van een halve citroen, een scheut azijn en een bakje water. Je hebt deze tip sowieso al wel eens voorbij zien komen op social media, maar het is en blijft een gouwe ouwe. Stop er een halve citroen in een half bakje water en gooi er een (je raadt het niet) scheut azijn bij. Zet dit geheel een halve minuut in de magnetron op 900 watt. Haal het kommetje uit de magnetron, kijk even naar hoe alles is losgeweekt (goals) en veeg de resten met een doek weg.
Afwasmachine

Halve citroen over? Leg die dan even in de afwasmachine. Hierdoor zullen je glazen weer glimmen én zal je machine weer heerlijk ruiken.

Doucheputje
Al tientallen flessen ontstopper door je doucheputje geflikkerd, maar komt het water alsnog omhoog tijdens het douchen? Kijk dan even in je keukenkastje. En nee, dan hebben we het niet over ontstopperfles nummer 83937 maar over de baking soda. Giet de baking soda in het putje en gooi er vervolgens wat azijn en kokend heet water overheen zodat het water lekker gaat bruisen. Herhaal dit een keer of drie en de afvoer loopt weer soepel door.
RV(lekken)S
Vlekken op je RVS oppervlakken en is het hoogtijd dat die doffe bevlekte boek weer gaan glimmen?  Besprenkel de vieze/bevlekte gebieden met olijfolie wrijf ze lekker in met een droge doek. Hoppa, het ziet er weer blinkend uit.
Tosti-ijzer
Heerlijk een met kaas overgoten tosti op zijn tijd, maar het kaaskrabben achteraf is een stuk minder genieten. De oplossing? Leg je boterhammetje met kaas (en alle zooi die je er tussen wil hebben liggen) tussen twee stukken bakpapier en hoppa geen kaaskrabber meer nodig.
Stofzuigen
Muf huis? Gooi wat (dus niet de hele inhoud van het pak) waspoeder op de grond en zuig die vervolgens op met de stofzuiger. De kamer zal heerlijk ruiken wanneer jij stofzuigt!
Stoffige planten
Na al dat geboen geen puf meer voor het afstoffen van je planten? Gelijk heb je! Zet ze lekker onder een koude douche, twee vliegen in één klap!

LEES OOK:
GEVALLETJE GEKNEPEN BILLEN: DIT ZIJN DE SPANNENDSTE FILMS EN SERIES VAN NU