Nu hoor ik mensen al denken: zitten hier voordelen aan? Ja zeker, voordelen in overvloed. Wanneer je in een relatie zit en deze blog gelezen hebt, wil je binnen no time weer single zijn en geniet je weer volop van je leven. 

ZE GAAN ALLEMAAL VREEMD

Dit is toch wel mijn #1 voordeel van single zijn. Je wilt niet weten hoeveel mensen er tegenwoordig vreemdgaan. Ik bedoel, iedereen weet dat het gebeurt, maar we merken daar soms niet heel veel van. Je hoort van je single vrienden of vriendinnen met wie ze hebben gezoend afgelopen nacht en je komt erachter dat het juist die ene gast of chick is die een relatie heeft. Je bent je meer bewust van het feit dat je niet iedereen kan vertrouwen. Zelfs niet in een relatie. Toch handig? Heb je daar in ieder geval geen gezeik mee als je single bent.

ONGEMAKKELIJKE DATES ZIJN VERLEDEN TIJD

Wie haat het niet? Dates. Je moet je er toch vaak toe zetten om tijd te maken. Zit je dan. Tegenover je date. Die z’n eten te snel in z’n mond douwt en met een verliefde blik naar je kijkt. Zie je niet aan m’n gezichtsuitdrukking dat ik hier helemaal niet op zit te wachten? Ik ga er vandoor. Dag dag.

FLIRTEN

Dit is toch een prima motivatie om single te blijven, of ligt dat aan mij? Iedereen flirt wel eens, maar als je in een relatie zit, wordt dat niet altijd op prijs gesteld. Laten we eerlijk zijn: Flirten is leuk, toch? Het zou zonde zijn als je je flirt skills niet meer kan gebruiken door die ene guy of chick waar je een zogenaamde relatie mee hebt?

GEEN GEKLEF

Je gaat een beetje daten, krijgt een relatie en dan komt het moment dat je het “Facebook-official” gaat maken. Vanaf dat moment wordt je pagina officieel klef. Je kunt er niet omheen: je bent zo verliefd dat je alsmaar foto’s blijft plaatsen. Ondertussen heb je niet door hoe kut andere mensen dit eigenlijk vinden. Buiten social media om gaat het geklef ook verder op straat. Niet iedereen wilt dit zien. GET A ROOM.

DUMPEN

Geen gedump, gebroken hart en gezeik meer. Jij bent namelijk single en blijft hier ver van uit de buurt. Hoe chill is het als je single bent en je daar dus allemaal geen last van hebt. Je kunt gewoon ongegeneerd chocola vreten en genieten, want dumpen is een woord dat niet voorkomt in jouw leven.