Je dag ging gesmeerd, totdat één van deze irritaties op je pad kwam.

Lege wc-rol

Eindelijk ben je thuis, na die extreem lange dag. Je hebt de hele rit lang je afvalstoffen ingehouden en bij het openen van de voordeur houd je het écht niet meer. Je vliegt met een noodvaart naar de wc, rukt je broek naar beneden en plant je achterwerk neer op de wc-bril. Met een opgeluchte zucht en het ultieme genotsgezicht laat je alles lopen. Na een paar minuten en een paar kilo’s lichter, wil je de boel beneden schoonvegen. Nou, dat kan je lekker vergeten want tot je grote schrik zie je dat er enkel een leeg wc-rolletje met één piepklein stukje aanhangt. Daar zit je dan.

*hak schiet uit schoen*

Je loopt in een winkelstraat of een andere random plek en ineens vindt iemand het heel erg nodig om zó extreem dicht tegen je aan te lopen, dat ze op de achterkant van jouw schoen staan. En als dat niet al kut genoeg is, kan ook nog eens je hak uit je schoen floepen of worstcasescenario je schoen HELEMAAL uitvliegen. En als je dan een boze WTF blik naar achter gooit, krijg je een zielige sorry te horen. Hoe en waarom gebeurt dit, heb je nooit gehoord van persoonlijke ruimte?

Doe dat lekker thuis

Mensen doen soms de raarste dingen in het openbaar vervoer. Het is echt altijd een vraag wat voor geks je deze keer gaat meemaken wanneer je de trein instapt. De ene dag is het een 16-jarig meisje die haar hele make-up tasje leeg smeert over haar gezicht, de andere dag knipt iemand zijn nagels of epileert zijn wenkbrauwen en dan heb je ook nog de mensen die sterk ruikend voedsel eten. Het is zo fucking vervelend voor andere reizigers door de geur of de geluiden die erbij komen. Kappen ermee dussss.

Smak en adem geluiden

Een nog grotere irritatie is als die persoon die zit te eten in de trein, ook nog eens smakt. Fijn voor je dat het goed smaakt, maar anderen hoeven niet te horen hoe jij je eten aan het malen bent als een koe. En waar de fuck is dat keiharde ademen voor nodig tijdens het eten? Krijg je ineens minder lucht tijdens het kauwen? Grappig, want als je inderdaad zo door blijft eten zorg ik ervoor dat je écht helemaal geen lucht meer krijgt.

De snack die thuis wacht (not)

Gisteren heb je de hele supermarkt leeggeroofd. Tijdens het kijken van je favoriete serie heb je heerlijk zitten knabbelen. Koek, chips én chocola werden in grote aantallen je keel ingeschoven. Nadat je jezelf compleet misselijk hebt gegeten, leg je de overgebleven koekjes zo diep mogelijk in de kast zodat niemand ze kan vinden. Zo, heb je ook nog een snack voor morgen. Maar bij thuiskomst de volgende dag zijn die koekjes nergens meer te bekennen, en je hebt er nog wel de hele fucking dag naar uitgekeken. Maar een van de andere bewoners in het huis kon weer eens niet met zijn fikken van jouw eten afblijven.

Loop dooooor

Niks is kutter dan mensen die slenteren of ineens stilstaan op extreem drukke plekken. En dat doen ze ook niet aan de zijkant, maar ook echt meteen midden op de weg. Hallo, er zijn mensen die haast hebben? Maar of het nou op een station of in een drukke winkelstraat is, het boeit ze echt helemaal niks. Je kan het eigenlijk vergelijken met vol op je rem trappen op de snelweg, dat doe je toch ook niet?

‘’Mag ik hier zitten’’

Dit is vooral in de ochtend zo vet vervelend. Je loopt de overvolle bus of trein in, zoekend naar een plekje. Maar elke stoel die je voorbijloopt, is al bezet door iemand zijn tas. Alsof een tas gevoelens heeft en kwaad op je wordt als je hem op de grond zet. Nadat je voor minimaal zes minuten hebt gezocht naar een vrij plekje geef je het op en vraag je heel zielig en lief ‘’mag ik hier zitten’’. Waarop je een chagrijnig gezicht en een eye-roll terugkrijgt, terwijl de tas van de stoel wordt gerukt.

Zoals je kan lezen, liepen de frustraties hoog op. Van welke situatie gaat jouw bloed koken?

 

 

 

Schrijver Shannon Schippers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.