Skip to main content

Brak, moe of gewoon lui? Niks lekkerder dan de hele dag ranzend op de bank spannende films en series bingen. Daarom hebben wij een lijstje opgesteld met films en series van Prime Video die het kijken meer dan waard zijn.

Spannende films en series

Viking (film)
In deze spannende film wordt Vikingprins Vladimir van Novgorod na de dood van zijn vader gedwongen om in ballingschap over de bevroren zee te ontsnappen aan zijn verraderlijke halfbroer Yaropolk, die zijn andere broer Oleg al heeft vermoord. Maar niet alleen heeft hij zijn eigen broer vermoord, ook heeft Yaropolk het grondgebied van Kievan Rus ingenomen. Een actie die Vladimir niet kan accepteren. Hij moet daarom terugkeren om het op te nemen tegen zijn halfbroer en zijn volgers om Kievan Rus te veroveren. Nieuwsgierig naar de afloop? Klik hier voor een tipje van de sluier.
Without remorse (film)
Met niemand minder dan Micheal B. Jordan in de hoofdrol, is deze film al een absolute must see. Jordan speelt de fictieve CIA-agent John Clark, ook wel John Kelly genoemd. Without Remorse neemt je mee terug naar de beginjaren van de carrière van Clark. De beginnend marinier moet nog zijn hele reputatie opbouwen. Totdat hij in een groots complot verzeild raakt en hij de aangewezen persoon blijkt te zijn om dit te ontmaskeren. Hoe dat precies zit, zie je hier.
Greenland (film)
Terwijl de mensheid wereldwijd dreigt weggevaagd te worden door een naderende catastrofe, moet John zich in alle hectiek haasten om zijn geliefden van New York naar een geheime militaire bunker in Groenland te brengen. Hij heeft hiervoor vier dagen de tijd. Zal het hem lukken? Hier zie je de trailer.
1917 (film)
Tijdens de bloederige jaren van de Eerste Wereldoorlog krijgen de jonge Britse soldaten Schofield en Blake de opdracht om een bataljon te waarschuwen dat op het punt staat in een val te lopen. Dit bataljon gaat namelijk de volgende ochtend de stellingen van de Duitsers aanvallen, maar heeft het telefooncontact verloren. Als ze de waarschuwing niet op tijd overbrengen, zullen alle 1600 mannen in dat bataljon (waaronder ook de broer van Blake) de dood vinden. Er zit dus niets anders op dan voorzichtig tussen de dode paarden, prikkeldraadversperringen, lijken en bomkraters door naar de voormalige voorste loopgraaf van de Duitsers te wandelen. Hoe die race tegen de klok wars door vijandelijk grondgebied eraan toegaat, zie je hier.
Tenet (film)
In Tenet is het aan de Protagonist om het einde van de wereld te voorkomen. Hij vecht tegen een schurk uit de toekomst. Eerst doet hij dat gewoon lineair en rechtdoor in de tijd. Hij heeft zo nu en dan contact met omgekeerde objecten en mensen, die terug in de tijd bewegen. Na een overval op de snelweg in Tallinn, gaat hij door een machine die de entropie van zijn lichaam omdraait, waardoor hij de wereld op een heel andere manier ervaart. Klinkt dit als een film voor jou? Je bekijkt hem hier!
Panic (serie) – release 28 mei
Deze gloednieuwe dramaserie speelt zich af in een klein stadje in Texas. Iedere zomer doen de scholieren die net afgestudeerd zijn daar mee aan verschillende uitdagingen. Win je? Dan krijg je ‘alles’. Volgens de scholieren de enige kans om te ontkomen aan het stadje én tegelijkertijd op een beter leven. Maar dit jaar zijn de regels anders, is het spel gevaarlijker en de geldpot groter dan ooit! Benieuwd? Klik hier voor de trailer.

LEES OOK:
NAAIEN OF GENAAID WORDEN: MET DIT SPEL HEB JE DE GROOTSTE LOL