Skip to main content

Ewout Genemans (38) en de politie Rotterdam zijn de afgelopen week overspoeld met brieven, kaarten, cadeautjes en steunbetuigingen na de eerste uitzending van ‘Bureau Rotterdam’. Deze hartverwarmende gebaren zijn bedoeld voor de eigenaar van het kleine hondje dat tragisch om het leven kwam tijdens de uitzending. In dit artikel lees je meer over de overweldigende steun en reacties die volgden op dit aangrijpende moment.

Heftige aflevering Bureau Rotterdam

Na de eerste aflevering van ‘Bureau Rotterdam’, waarin een klein hondje wordt doodgebeten door een andere hond, stroomden de steunbetuigingen binnen. De politie Rotterdam deelde op Instagram een video waarin een agent de deur van een politieauto opent om de enorme hoeveelheid kaarten en cadeaus te tonen. De eigenaar van het hondje werd overladen met berichten, kaarten, cadeautjes, bloemen en presentjes. Dit alles toverde een grote glimlach op zijn gezicht.

Kaartjes voor eigenaar

Het team van politiebureau Rotterdam en de makers van het tv-programma ‘Bureau Rotterdam’ sloegen de handen ineen en brachten samen de ‘lieve kaartjes en post’ naar de eigenaren van het overleden hondje. Deze ontroerende ontmoeting resulteerde in een grote glimlach op het gezicht van de eigenaar, te midden van de overweldigende steun van de gemeenschap.

Bureau Rotterdam

De uitzending leidde tot verontwaardigde reacties van kijkers die geschokt waren door de beelden van het fatale hondengevecht. Als reactie op deze bezorgdheid beloofde Ewout Genemans dat er voortaan waarschuwingen zullen worden gegeven als er dierenleed wordt getoond in zijn programma’s. Hij benadrukte echter dat het programma de realiteit van het politiewerk volgt, inclusief de uitdagende momenten zoals deze.

↡ Bekijk hier de video ↡