Skip to main content

Natuurlijk heeft wonen in een dorp ook zijn charmes, maar er zijn meer nadelen dan voordelen. Zo moet je vet lang fietsen voordat je kan stappen in een club in “de grote stad” en heb je waarschijnlijk geen toegang tot een McDonald’s. Poor you.

1. Het openbaar vervoer gaat maar om het uur

Net iets te laat voor de bus omdat je nog even die aflevering af wilde kijken? In de stad kan je dan gewoon 10 minuutjes wachten en dan komt alweer de volgende. Niet in een dorp. Daar kan je net zo goed je afspraak afzeggen want de eerstvolgende bus komt pas een jaar later (als er überhaupt een bus is in je dorp).

2. Ons kent ons

Die ene jongen waarmee je voor het eerst hebt gezoend werkt achter de bar in het enige café. in je dorp. De jongen waarmee je als eerste seks had, is beveiliger bij datzelfde café. Kortom: je kent iedereen en iedereen kent jou. Je hele geschiedenis is bekend en haast niets is geheim.

3. Écht stappen kost veel tijd

Okay, je hebt dus besloten om je dorp voor één nacht te verlaten en te gaan stappen in de grote stad. Maar hoe kom je daar? Een taxi kost ziek veel geld en met de scooter wil je niet omdat je dan niet kan drinken. Laatste optie: de fiets. Met spierpijn in je benen kom je na een halfuur fietsen aan bij de club. Na twee drankjes zak je dus al door je knieën en mag je weer terug. Met die kutfiets.

4. Geen heerlijk fastfood

Als het even tegenzit heb je in je dorp geen Burger King of McDonald’s. Voor je nachtelijke hap zal je het dus elders moeten zoeken. Bijvoorbeeld bij de plaatselijke snackschuur. Waarschijnlijk draagt ‘ie een naam als “Friet van Piet” of “Patat van Ad” en is   de kaassouflé elke week in de aanbieding.

5. Na een blunder ben je meteen de dorpsgek

3 jaar geleden heb jij, toen je net twee dagen je rijbewijs had, met je auto een eend doodgereden. Het was geheel per ongeluk en je vond het vreselijk, maar helaas gebeurde het vlak voor het drukke winkelcentrum (lees: 1 straat met 4 winkels) en wist heel het dorp er van. Nu, 3 jaar later, sta jij nog steeds bekend als de “Duck Killer”.