Het is niet altijd rozengeur en maneschijn in het leven van een vrouw. Op Instagram lijkt het misschien alsof ons leven perfect is, maar schijn bedriegt. Ik wil eigenlijk niet zeiken, want dan krijg je weer ‘alle vrouwen zijn zeikwijven’. Maar ik ga het lekker toch doen. Dit zijn de grootste struggles voor vrouwen, waar ze best wel even over mogen zeiken.

Hormonen

Waarom bestaat er geen anticonceptiepil voor mannen? Of een mannenspiraal? Laat een man lekker een staaf in zijn slurf duwen. Maar nee, in plaats daarvan moeten wij maar dealen met al die hormonen. Dus dat wordt lekker aankomen, puisten krijgen, pijnlijke tieten en als klap op de vuurpijl krijgen we er nog gratis mood swings bij ook.

Make-up

Het is ochtend en het is nog donker buiten. Je maakt je op en je bent ervan overtuigd dat je er vandaag wederom geweldig uitziet. Tot je jezelf per ongeluk in een etalageruit in het daglicht ziet. Je lijkt wel een oranje Oempa Loempa met zoveel highlighter, dat mensen het niet zouden merken als jij je hoofd verwisselt met een discobal. En alsof het niet nòg erger kon, vergeet je dat je make-up op hebt en wrijf je het allemaal uit over je gezicht.

Overal haar

Allemaal leuk en aardig die lange lokken, maar het zou fijn zijn als ze ook vast bleven zitten aan je hoofd. O-ver-al liggen haren. In de douche, op je kussen, op je kleding… Je vindt soms zelfs nog een verdwaalde haar tussen je billen. Hoe komt die daar überhaupt? Stay away please.

Daten

Nèt wanneer je op het randje van een depressie zit omdat je elke jongen op Tinder al naar links hebt geswiped, gebeurt het tòch: je ontmoet een leuke jongen! Je zweeft op een roze wolk en denkt er zelfs al over na of zijn achternaam wel bij jouw voornaam past. Maar dan trapt hij je keihard van die wolk af. Zonder reden moet meneer opeens niks meer van je hebben. And here you are again, op de bank, jankend en swipend om vervolgens weer precies hetzelfde mee te maken.

Tampon stress

Ongesteld zijn op zichzelf is al een mega struggle. Maar hoe kut is dat moment dat je op de wc zit om je tampon te verwisselen en er dan net te laat achter komt dat er geen prullenbak is? Je krijgt een lichte paniekaanval en door de stress komen er allemaal rare oplossingen in je op. “Ik kan hem ergens verstoppen en hopen dat niemand hem vindt… Of zal het lukken om hem terug in mijn punani te stoppen?” Uiteindelijk rol je het toch maar gewoon in een papiertje om het vervolgens sneaky ergens anders weg te gooien.

Zo, al het gezeik is er weer uit. Nu gaan we weer positief doen over het vrouwenleven want zo erg is het nou eigenlijk ook weer niet.

Schrijver Dewi Sodeike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.