Skip to main content

Thijs Boermans (26) wordt voor het eerst vader en dus zijn alle zwangerschapsperikelen nieuw voor hem. Zo heeft hij geen flauw idee hoe hij met zijn zwangere vriendin Anna Nooshin (36) moet omgaan. In de podcast ‘Borrelpraat’ vraagt hij zijn vriend Niels Oosthoek (33), die al vader is, om wijze raad.

Thijs Boermans heeft hulp nodig?

Thijs geeft in de podcast toe dat hij ‘een beetje hulp’ nodig heeft. “Ik ben een beetje een weg aan het zoeken naar wat mijn functie nou eigenlijk is tijdens een zwangerschap.” Volgens de acteur zijn de verhoudingen in zijn relatie helemaal veranderd. “Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat als de vrouw de baby aan het maken is, jij helemaal niks te zeggen hebt. Maar waar vinden we daar de balans in Niels?”

In de tussentijd heeft Thijs wel al een aantal vuistregels onder de knie: “Als zij nou slecht heeft geslapen, dan moet ik bijvoorbeeld nu niet te veel gaan praten. Dan moet ik er voor zorgen dat ik alleen ontbijt maak en dan moet ik gewoon weg zijn. Gaan trainen of zo.” Als Anna echter wel een goede nachtrust heeft gehad, dan heeft de acteur ‘meer beweegruimte’. “Maar als ik heb gesnurkt in de nacht, dan krijg ik het al te horen. Het gaat zo ver dat ik soms ook denk: oh, ik moet niet te hard snurken of ademen. Misschien adem ik wel te hard.” 

anna nooshin en thijs boermans

Tot last

Hij weet vooral dat hij zijn vriendin niet tot last moet zijn tijdens deze hele zwangerschap. “Want dat is op dit moment het enige wat ik ben: een last.” De acteur krijgt sinds de zwangerschap van zijn vriendin met veel dilemma’s te maken. Zo geeft hij als voorbeeld: “Misschien is het zelfs beter als ik voorstel dat ik terugkom op het moment dat ze dat graag wil, maar dat wil ze ook niet.” Hij moet er namelijk wel ‘de hele tijd zijn’, vindt Anna.  

Vooral hun slaaproutine zit Thijs dwars. Hij wil niet Anna’s nachtrust verstoren. “Ik voel me dan zo verschrikkelijk schuldig dat ik mijn vrouw, die mijn kind ook aan het maken is, wakker houdt. Terwijl ze al twintig keer per nacht naar het toilet moet, want die hele blaas wordt weggeduwd door het kindje.”

↡ Bekijk hier de video ↡