Ben je net helemaal zen door het weekend, staat de maandag alweer voor de deur…  Huilen met de pet op! Maar met deze tips loopt die maandag net effe wat soepeler.

Maandag is een dag vol met ‘deze meeting had een e-mail kunnen zijn’ of de ‘ik schreeuw iedere keer naar m’n laptop als ik een mailtje binnenkrijg’ -momenten. Koffie (in één van onze mokken) is dan altijd een goed idee, maar de volgende tips helpen je ook op weg.

Vroege vogel

Hoe verleidelijk het ook is om op maandagochtend zo lang mogelijk in je bed te blijven liggen, toch is het beter om je wekkertje net even een half uur eerder te zetten. De reden? Je moet even uit je chille weekendflow komen.  Daarnaast heb je net even wat meer tijd om jezelf (met een mok koffie in de hand) mentaal voor te bereiden op een dag vol doelloze meetings, zeurende collega’s en krappe deadlines.

Ochtendhumeur

Begint jouw maandagochtendhumeur ,net als bij veel mensen, eigenlijk al zondagavond? Maak dan eens een avondwandeling voor het slapen gaan. Ben je niet zo’n avondwandelaar? Ook goed, maak de wandeling dan op maandagmorgen. De frisse buitenlucht zorgt ervoor dat je frisser en gelukkiger aan je week begint. Tip: trakteer jezelf op een lekkere coffee to go. En nee, dat hoeft niet per se bij een of ander fancy tentje bij jou om de hoek, je kan ook je eigen bakkie pleur meenemen in een van onze mokken. 

Overzicht

Niets zo deprimerend om met je ziel onder je arm naar je computerscherm te kijken, niet wetende waar je die dag mee moet beginnen. Maak daarom een to do-lijst voor jezelf. Zo schep je niet alleen orde in de chaos, maar kan je ook van te voren de nodige (koffie) pauzes inlassen. Hierdoor werk je naar rustmomenten toe en is opeens die helse maandag zo hels nog niet.

Draai om

Helpen deze bovenstaande tips je nog niet? Draai de negatieve gedachtes over maandag dan eens om.

1.
Oké, je weekend was heerlijk, maar hierdoor ben je nu lekker uitgerust op maandag en is het de meest productieve dag van de week.

2. Nieuwe week, nieuwe kansen. Maandag is het startschot om dingen die vorige week minder lekker liepen, beter te doen.

3. Geef je collega’s eens een compliment in plaats van mee te gaan in hun klaagzang over de maandag. Wedden dat je er energie van krijgt?

Wees duidelijk

Heeft dit alles je niet geholpen en vind jij de maandag alsnog DE HEL? Helemaal jouw goedrecht. Tip: ga met één van deze ‘ochtendhumeur’, ‘bakkie oppleuren‘, ‘ik doe alsof ik werk‘, wat moet je?‘, voordat je het vraagt: nee  of hou je bek – mokken in de zoom meeting zitten en je wordt gegarandeerd met rust gelaten.

VIND JE OOK LEUK:
DEZE VRIENDSCHAPPEN MOET JE ZO SNEL MOGELIJK AFKAPPEN