Wij als Nederlanders hebben altijd wat te klagen. Dan is het niet warm genoeg en dan is het weer te koud. Echt koud is het op dit moment niet in ons land (voor de tijd van het jaar dan natuurlijk). Mocht je het nog niet koud genoeg hebben in ons kleine kikkerlandje, hebben wij iets gevonden waarbij je de kou zeker gaat voelen. Wat dacht je van slapen in een iglo? Jaja, een echte iglo gemaakt van ijs. Trek je thermokleding maar alvast aan. Dan zullen wij je 5 winterverblijven laten zien.

Ice Hotel Romania – Fagarasgebergte, Roemenië

We gaan beginnen met een bestemming in Roemenië: Ice Hotel Romania. Het bijzondere hotel ligt in het Fagarasgebergte, in de Transsylvanische Alpen. Transsylvanië ken je misschien wel van Dracula.  In dit hotel (en de andere die ik zo ga opnoemen) zijn de kamers volledig gemaakt van ijs en sneeuw. En ja, ook de bedden! Nu zal je wel denken: dat is toch super koud? Ja, koud is het sowieso. Maar gelukkig heeft dit hotel warme slaapzakken en dekens die er voor zorgen dat je niet ligt te bibberen en rillen. En anders kun je altijd nog gezellig tegen je liefje aankruipen. In de avond serveren ze in het bijgelegen restaurant typische Roemeense gerechten (denk aan veel vlees en aardappelen). Voordat je onder de wol kruipt kun je nog wat lekkere cocktails halen bij de speciale ice-bar. De volgende ochtend kun je zelfs nog even naar de kerk, want het hotel beschikt over een echte ijskerk! Het is gelegen in het hoogste gebergte van Roemenië en is daarom ook een goede plek om te skiën, snowboarden of lekker sleetje te rijden.

Bron: HotelofIce
Bron: HotelofIce

Icehotel – Jukkasjärvi, Zweden

In Noord-Zweden tussen de meren en heuvels ligt het Icehotel. Het hotel wordt iedere winter opnieuw opgebouwd met sneeuw en ijs uit de rivier de Torne (waarschijnlijk zegt dat je niks maar dat maakt niet uit). Ook deze kamers zijn ‘lekker’ koud, denk aan -5 °C en -8°C. Elke kamer is uniek. Verwacht geen warme boxsprings, maar ijsmeubilair. De meubels zijn gemaakt door kunstenaars van over de hele wereld.
Nadat je hebt geslapen in een thermoslaapzak op een matras van rendierhuiden kan je in de ochtend genieten van een heerlijk ontbijt met lokale producten. Mocht je de kou zat zijn, dan kun je altijd nog naar de sauna of naar de hottub. En voor de coole kikkers onder ons, jullie kunnen een duik nemen in het speciale ijsbad. In de omgeving van Jukkasjärvi kun je rijden op een hondenslee, excursies maken met een rendierslee of tochtjes maken op een sneeuwscooter.

Image
Bron: Booking.com
Image
Bron: Booking.com

DIT VIND JE OOK LEUK: 6 dingen die iedereen doet op het vliegveld

Sorrisniva Igloo Hotel – Alta, Noorwegen

In Noorwegen aan de rivier de Alta zit het Sorrisniva Igloo Hotel. Ook dit hotel wordt elke winter opnieuw gebouwd met sneeuw en ijs. Ook hier geldt, het is er ijzig koud. De kamertemperatuur ligt tussen de -4°C en -7°C. Gelukkig hebben ze hier ook ultrawarme slaapzakken en rendierhuiden op de kamers liggen. Ben je een kunstliefhebber? Het Sorrisniva Igloo hotel staat vol met kunstzinnige ijssculpturen. Ook buiten het hotel is genoeg te doen.  Het vriendelijke personeel helpt je namelijk graag met het boeken van een sneeuwscootersafari. Hoe leuk is het om op zo een manier het wonderlijke winterlandschap te ontdekken?

Image
Bron: Booking.com
Image
Bron: Booking.com

Hotel de Glace – Saint-Gabriel-De-Valcartier, Canada

In Canada hebben we het iconische hotel: Hotel de Glace. Bij binnenkomst krijg je van het personeel een cocktail in een glas van ijs! Hoe vet is dat dan?!  Daarna brengt het personeel je naar je coole kamer, waar het tussen de -3 °C en -5°C is. Het hotel heeft drie ijsbars, een overdekte ijsglijbaan en een ijskapel waar ruimte is voor 70 personen. Dus je kunt al je vrienden meenemen.  Heb je behoefte aan een beetje warmte? Wees gerust. Het ijshotel heeft een verwarmd overdekt waterpark, ontspanningsruimte met spa én een sauna in buitenlucht.

Image
Bron: Booking.com