Skip to main content

De eerste aflevering van de nieuwe show “In Your Face” belooft een boeiende kijk op maatschappelijke kwesties te bieden, met dank aan de YouTubers Jaap en Benjamin. Deze serie zal de grenzen van onze comfortzones opzoeken met gedurfde verborgen camera-experimenten. Denk daarbij aan heikele thema’s zoals seksuele intimidatie, leeftijdsdiscriminatie, racisme en homofobie – allemaal thema’s die we niet mogen negeren.

Eloise van Oranje

Echter, wat deze eerste aflevering extra speciaal maakt, is de onverwachte verschijning van Eloise van Oranje. Dat klopt, de gravin zelf neemt deel aan de eerste aflevering van deze serie, wat zeker een boeiende wending aan de show zal geven.

Laten we naar de details gaan: in de aflevering zien we Jaap met een nieuwe liefde, actrice Noël van Kleef. Maar Benjamin, bekend om zijn uitgesproken mening, heeft enige aarzeling over deze ontwikkeling, vooral vanwege Noël’s huidskleur. De zaken lopen uit de hand als Benjamin op een druk terras een scene begint te maken.

Op datzelfde terras zoekt Eloise van Oranje, toevallig en nietsvermoedend, een plekje om te zitten. Precies op het moment dat Benjamin wijst naar Noël en roept: “Wat moet je nou met een zwarte?”

De reactie

De aanwezigheid van Eloise van Oranje maakt deze aflevering nog intrigerender. Want laten we eerlijk zijn, wie wil er nou niet zien hoe een lid van de koninklijke familie reageert op deze maatschappelijke issues, middenin de actie?

Meer over Eloise

Eloise, geboren in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag, heeft de bijzondere positie van het zijn van het eerste kleinkind van prinses Beatrix en tevens het enige kleinkind dat prins Claus heeft gekend. Interessant genoeg draagt ze, ondanks het feit dat haar vader een prins is, de titel ‘gravin’. Deze beslissing werd genomen ten tijde van het huwelijk van haar ouders, met het oog op het beperken van het aantal Nederlandse prinsen en prinsessen.

↡ Bekijk hier de video ↡