Skip to main content

Menig kind droomt van een carrière bij politie, brandweer of de kapperszaak om de hoek. Maar over deze vreemde beroepen hebben ze ons op school nog nooit verteld. 

Heb jij deze vacatures weleens voorbij zien komen?

Vreemde beroepen

Niks mis mee, je geld verdienen met een huis-tuin-en-keuken-baan. Want hè, zoveel mensen, zoveel wensen en dus ook zoveel banen. Maar echt origineel kunnen we het niet noemen als jij je huur betaalt van je accountant job bij het bedrijf waar je inmiddels een jaar of elf zit vastgeroest. Toe aan iets nieuws? Of in ieder geval benieuwd waar die buurman eventueel zijn geld mee zou verdienen? Lees dan even verder.

Hoerenlopen

Menig man krijgt al een staande ovatie bij het idee: gesponsord door de overheid langs de hoeren. Niemand minder dan een zestigjarige man uit Australië is de gelukkige. Het is niet dat de overheid zomaar zijn orgasmes sponsort, de beste man struint de bordelen af met een missie. Zo gaat hij naar binnen bij geheime bordelen, verricht wat seksuele handelingen en stelt een verslag op. Dit allemaal om de illegale seksindustrie in Australië tegen te gaan. Wat een mazzelkont.

Beddentester

In het weekend snoeihard feesten en doordeweeks je roesje uitslapen. Slapend rijk worden, wie wil dat nu niet? Misschien moet je een carrière als beddentester ambiëren. Zo kun je verblijven in poepchique hotels om eventjes de bedden te testen. Klinkt allemaal als een droom, maar hoe kom je aan een klus? Er bestaat geen opleiding voor beddentester. Hetgeen wat vooral vereist wordt, is ervaring. Dus hop, spring je bed in! Welterusten!

Huurvriend

Krijg je bij iedere familieverjaardag wéér de vraag van irritante tante Barbara hoe het zit met je liefdesleven?Huur gewoon een vriendje/vriendinnetje in voor je ongemakkelijke familiegelegenheden. Kan dat? Horen we nu alle wanhopige Gerda’s denken. Ja, in Japan gebeurt dit echt. Niet alleen om aan je familie te laten zien, maar ook voor de mensen die zelf wat liefde nodig hebben. Gevalletje escort, maar dan net anders. Helemaal geen verplichtingen, klinkt ideaal toch?

Okselruiker

Lekker onder het armpje van een harige vent snuffelen. Tja, er is toch iemand die moet testen of de deodorant wel echt zijn werkt doet. Ook wordt een okselruiker ingezet bij studies die onderzoek doen naar lichaamsgeuren. Heel fraai baantje is het niet, maar er staat wel een goede beloning tegenover. Een goede okselruiker verdient meer dan 60.000 euro per jaar. Heb jij het er voor over?

Duikende pizzabezorger

De gasten van het onderwaterhotel in Florida verlangen immers ook naar een goed stukje pizza. Met de scooter richting de bodem van de oceaan lijkt niet een heel slim plan, maar gelukkig heeft het hotel gewoon duikende pizzabezorgers. Nu zal je wel denken: “Wat moet ik met een zeiknatte pizza?” Geen stress, de pizza wordt bezorgd in een waterdichte verpakking.

Levende vogelverschrikker

Nee, we bedoelen niet je schoonmoeder die zonder make-up op bij het ontbijt aanschuift. Een levende vogelverschrikker is een echt beroep met een behoorlijke verantwoordelijkheid. Tijdens grote (bouw)projecten is het belangrijk dat er geen vogels gaan broeien in het gebied, dus wordt er gevraagd of jij als levende vogelverschrikker die beesten kan wegjagen. Prima beroep voor mensen die het heerlijk vinden in de buitenlucht te zijn en een smoel hebben om bang van te worden.

LEES OOK:
OM DEZE REDENEN WILLEN MANNEN VOOR ÉÉN DAG EEN VROUW ZIJN