Skip to main content

Je bent zenuwachtig, voelt vlinders in je buik en bent misschien zelfs wel een beetje onzeker. Met klamme handjes ben je onderweg naar je eerste date. Herkenbaar? Waarschijnlijk niet. Zo ging het vroeger namelijk, voor het tijdperk dat je via één of andere app al weet wat voor schoenmaat, vieze exen, hobby’s en humor iemand heeft.
Daten is inmiddels een soort marathon, elke wedstrijd een nieuwe kans. Geen prijs? Dan gaan we door naar de volgende. Heel anders dan vroeger.  Voordat je met je ogen begint te rollen omdat je oma ook altijd zegt dat vroeger alles beter was moet je misschien eerst doorlezen. Want misschien is dat oude besje zo gek nog niet.

1. Er was echt een date

Als je met iemand had afgesproken dan kwam er ook daadwerkelijk een date. Geen bullshit appje een halfuur van tevoren waarin staat dat hij het niet redt. Geen buienradar die roet in het eten gooit omdat hij dan precies door die bui zou moeten fietsen. Nee, geen gelul. Gewoon komen.

2. De communicatie was veel makkelijker

Geen ‘’ik zag dat je mijn berichtje had gelezen, maar je reageert niet’’ terror, maar je belt iemand en die is thuis, of niet.

3. Niemand verwachtte seks

Seks op een eerste date? Never. Je hebt iemand net voor het eerst gezien en gesproken. Zelfs vragen naar een seksverleden was taboe. Heel anders dan tegenwoordig, waar je nog net niet vraagt welke soa’s hij van wie heeft gekregen. Echte liefde.

4. De verwachtingen voor een eerste date waren duidelijk

Je bent op zoek naar je soulmate. Of op z’n minst een echtgenoot. Friends with benefits bestonden niet en monogaam zijn omdat je Facebook Offical bent, ook niet. Dat was je gewoon. Er bestonden echte blind dates.

5. Een beetje vrouw weet voor de eerste date alles van hem

ALLES. Vroeger bestond er dus echt zoiets als: op zoek naar Pim, de blonde jongen met de rode roos in zijn handen bij de Italiaan om 20:00. Hoe fucking spannend is dat.

6. Liever lui dan moe

Nu ga je in je gescheurde broek, ongewassen haar en shirt van gisteren gerust op date. Morgen moet je namelijk weer op date en je wasmand puilt nu al uit. Vroeger ging je naar de kapper, deed je je mooiste kleding aan en je lekkerste parfum op. Iedereen zag er goed uit. De man was een gentleman.

Hij verscheen dus niet alleen in pak, hij hield de deur voor je open, deed je jas bij je aan, nam een bloemetje voor je mee. Nu betaald hij met een beetje geluk de rekening.

7. Er was romantiek

Hij schreef gedichten, maakte een bandje van je lievelingsmuziek en wilde met je dansen. Nu wordt je getagd in een filmpje waarbij een man zijn vriendin wakker swaffelt. Misschien had oma wel een beetje gelijk hé?

Leave a Reply