Skip to main content

Daar zit je dan. In een kerk. Op zo’n plastic stoeltje waarvan je zo’n harde kont krijgt dat je de volgende dag loopt als een Oempa Loempa. Maar Mama is jarig, dus we doen lief; nemen haar mee naar een klassiek paasconcert over het – met alle respect –kruisverhaal. Wordt mama blij van, dus ik ook. Naar zo’n concert waarbij de mannen zo hoog zingen en zulke moeilijke bekken trekken dat je je afvraagt of ze vooraf het concert een wedstrijdje kickboksen-in-de-ballen hebben verloren.
Anyways, als ADHDér geen goed idee, want we hebben al moeite om vijf minuten stil op de wc te zitten. Ik had het dus kunnen weten; niet alleen Jezus werd gekruisigd tijdens het concert, maar ik ook. Als blikken konden doden, was ik namelijk 100 keer dood en 100 maal herrezen in 3 uur. Halleluja. Hierbij het kruisigingsverhaal van een ADHDér die naar een klassiek concert gaat.

1. Te laat. Als ADHDér op tijd op een afspraak komen, is net zo onwaarschijnlijk als een zonnestraaltje in Nederland. Op de een of andere manier zijn we altijd onze sleutels kwijt, speelt onze fiets graag verstoppertje en blijkt onze zonnebril altijd op ons hoofd te zitten nadat we een uur overal gezocht hebben. Behalve op ons hoofd.
stupid sex and the city satc samantha jones
2. Kennelijk houden ADHD’ers van grootse entrees. Zo’n entree waarbij iedereen jouw kant op kijkt als je de piepende deur van de concertzaal opent, je per ongelijk struikelt over de drempel en vol op je kin flikkert. Slider!
funny mtv sam jersey shore jersey
3. Focussen? Hahahahahha! Terwijl er wordt gezongen over het kruis, is er maar 1 kruis waar jij aan kan denken. Die van hottie meneer rechts achter je. Zo gek dat je ineens zoveel kramp in je nek hebt en continue met je hoofd naar rechts moet draaien.
flirting rose ruby ruby rose think
4. O god, daar issie dan. Meneer Slappe lach. Om vervolgens in je uppie je schaterlach in te houden en spastisch met je schouders op en neer bewegen alsof je onder stroom staat. En iedereen maar afvragen wat er zo grappig is. Wat er grappig is? Meneer sopraan lijkt op een mol. Mevrouw triangel valt in slaap. En vooral niet bedenken hoe iedereen er naakt uit zou zien op het podium. Of wie met wie heeft geslapen. Als je niet oppast zie je straks nog roze olifantjes met witte luiers door de kerk vliegen. Fijn hoor zoveel fantasie hebben.
not funny stop laughing thats not funny
5. Ken je dat liedje Op een grote paddestoel en Van voor naar achter van links naar rechts? Nee? Nou in de praktijk gaat het zo van: wiebel met stoel van voooooor naar achter, van links naar recht en au…. Kennelijk was je zo onder de indruk van de sopraan dat je letterlijk van je stoel viel.
New Girl awkward zooey deschanel jess day jessica day
6. Over bewegen gesproken. Op een of andere manier leidt je lijf een eigen leven als je je verveelt. Zo maak je rare bewegingen met je mond en moet je altijd spastisch op de grond tikken alsof er duizend mieren lopen die je dood wil trappen. En hé, je kan er ook niks aan doen dat je ritmegevoel verkloot is door je muziekdocent. Maar dit is een goede test, kun je meteen even kijken hoe goed het orkest zich aan het ritme kan houden en of ze wel die fucking 80 eurotjes waard zijn.
day learning program adhd meds
7. Gaat eindelijk eens je telefoon, is het precies op het moment dat de dirigent een momentje Niente inlast. Had verdorie toch maar voor een andere beltoon dan het gelach van Geer en Goor gekozen. #akward #Vergetenteluittezetten
omg oh my god bethenny frankel stressed over it
8. Pauze, eindelijk een momentje om even te socializen een biertje te halen en een blokje om de kerk te rennen. Om vervolgens half tipsy de drie lege flesjes naast je stoel neer te zetten en ze tijdens het concert om te gooien. Heeee domino! #onhandig
pretty moment parents ashamed niceyea
9. Probeer je verdorie eindelijk te genieten van het moment, zitten mevrouw en meneer -ik-irriteer-me-al-aan-je-door-enkel-je-kop- te zien- te hoesten alsof er een extra zeehondenkoor ingehuurd is. En why the hell piep neem je je kind mee naar een concert, zit ie de hele tijd te wiebelen op z’n stoel. Is alleen geoorloofd door ADHDers. #kannietfocussen
reactions angry parks and recreation tea aubrey plaza
10. O God, kennelijk word je toch geraakt door de muziek, want spontaan barst je in huilen uit, om vervolgens zo hard te huilen dat je de zaal moet verlaten, omdat je het concert verstoort. Kennelijk deden die muzieknoten je denken aan die heerlijke noten van je ex.  #moodswings #emotioneel
fun anne hathaway funny face princess diaries mood swings

Leave a Reply