Vrouw zijn heeft veel voordelen, maar man zijn ook. En we geven het niet graag toe, maar misschien heeft het wel meer voordelen om een man te zijn dan om een vrouw zijn. Dus ja, ik zou best voor een dag een man willen zijn en dit is waarom.

Helikopteren

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Elke vrouw zou wel eens willen helikopteren. Voor alle bejaarden onder ons die niet weten wat dit is: “Het mannelijk lid ronddraaien, als de wieken van een helikopter en dan heel hard BROEM BROEM BROEM roepen.” En eerlijk is eerlijk, welke vrouw is hier nou niet benieuwd naar? Eigenlijk zijn we gewoon nieuwsgierig naar alles wat met een piemel te maken heeft.

Handen warmen

Je kent het wel. Je zit naast je vent op de bank, lekker The Voice of Holland te kijken. Zit ie ineens met zijn hand in z’n broek. Want hij moet even zijn handen opwarmen? Aan zijn pik? Maar God, wat zou ik ook graag een keer ongegeneerd op die manier op de bank willen zitten.

Plassen

Het is de droom van iedere vrouw: staand plassen. Als je een man bent kun je makkelijk overal even snel je broek naar beneden trekken en je piemel eruit hangen. Voor vrouwen is dit toch een lastiger verhaal. Mensen staan toch anders te kijken als ze een vrouw in een steegje zien wildplassen. Dan is het weer gelijk een ordinair wijf. Oneerlijk eigenlijk.

No drama

Vrouwen kunnen echt zeikende drama queens zijn. ‘OMG waarom heb je mijn foto op Instagram niet geliked? Ik kan je nu echt nooit meer vertrouwen en ik ga nooit meer tegen je praten en ik ga zéker nooit meer met je naar de Starbucks. Doei.’ Mannen zijn zoveel makkelijker. Het lijkt wel alsof zij nooit drama hebben in hun leven. En wanneer er wel drama is, komt het 9 van de 10 keer door een vrouw.

De rode vlag hangt nooit uit

Wat moet het heerlijk zijn om nooit die angst te hebben dat je witte broek ineens vol met rode vlekken zit terwijl je in de stad loopt. En hoe chill is het als je nooit het gevoel hebt dat je dood gaat van de pijn, als je baarmoeder weer eens samentrekt. Wat dat betreft zou ik wel mijn hele leven een man willen zijn. Want geloof mij, ongesteld zijn is echt kut.

Er zitten dus echt wel wat voordelen aan het leven van een man. Ik weet niet hoe het met de rest van de dames zit, maar ik zou best voor 1 dag een man willen zijn. Als het maar wel echt voor 1 dag is.

Schrijver Dewi Sodeike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.