Waarom je niet online moet daten als je eenzaam bent

Het is laat op de avond. Je hebt al je mailtjes gelezen, Facebook doorgescrold en er is niets meer op tv. Je voelt je een beetje eenzaam. Omdat je niet weet wat je anders moet doen, open je maar die verslavende dating app en begin je met vleeskeuren. Voor een moment helpt het. Je kent dit moment vast wel, maar is het wel goed om dit te doen als je je eenzaam voelt?

Het lijkt de perfecte manier om iemand te ontmoeten

Iemand ontmoeten, was nog nooit zo makkelijk, maar al je hoop verdwijnt al bij een: “hey lekkerding, je bent sexy”, een “wist je dat ik snurk als een oude inbelverbinding” of een “zou je mijn zaad doorslikken of uitspugen als ik een watermeloen was?” (en ja, deze worden echt gebruikt). Binnen nog geen twee berichtjes staan we weer met onze beide benen op de grond. Dacht ik nu serieus dat dit de perfecte manier is om nieuwe mensen te ontmoeten? Waarom kan niemand eens even normaal doen? Is dat nu zo moeilijk?

Technologie is een leugenaar

Ja hallo! Je liegt gewoon op je profiel! Hoezo staat hier dat je geen kinderen hebt terwijl je hele Facebookprofiel vol staat met kleine koters?! En wie is die vrouw? OMG! Ben je getrouwd?! Wat moet je dan met mij? Geschifte idioot die je bent.

Communiceren is onmogelijk

En hoe weten we nu hoe je dit bericht bedoelde? Ben je boos of was het gewoon een grapje? Waarom bezit ik geen superkracht zodat ik kan bepalen of iets oprecht is? Weet je wat, laat ook maar. Ik ga wel naar de volgende Tindermatch. Misschien kan die wel normaal doen. Oh nee natuurlijk, we hadden net geconstateerd dat mannen dat niet kunnen. #zucht.

Het geeft alleen maar stress

Heeft dit uitleg nodig? Dat het online daten al snel kan veranderen van iets leuks en spannends naar stress en angst, weten we vast allemaal wel. Lees: een vriendje of date die opeens kortaf reageert en die je al een week niet meer hebt gezien, omdat hij opeens met een ‘vrouwelijke vriend’ moet dineren in een fucking duur restaurant terwijl je hem de afgelopen vijf weken elke dag hebt gezien en elke dag bij hem in bed bent geëindigd. (Lees: Waarom hij niks van zich laat horen) Stress? Welnee joh! Natuurlijk vragen we ons niet af of we misschien iets verkeerds hebben gezegd of gedaan. Angst? Voor wat? Dat het over en uit is? Prima. Ik ben een vrouw, we run the world alone.

It’s the single life for me

En als dan die zoveelste date gevlogen is of je de zoveelste man aan je lijstje met exvriendjes mag voegen, is het tijd om een vrolijk liedje op te zetten. Imagine me and you, I do. I can’t see me lovin’ nobody but you. For all my life. So haaaappyyy togheeeether!!! (allemaal tegelijk!) Geef de zoektocht gewoon op. Dat scheelt een hoop gezeik.

Share

Geef een reactie