Waarom vrouwen beter vreemdgaan dan mannen

Mannen zijn jagers. En heel vroeger was de rolverdeling al duidelijk; de mannen gingen op rooftocht en de vrouw bleef bij de grot om fruit- en nootsoorten te scoren. Ook wel: jagers en verzamelaars. Louter op lust- en avontuur gedreven wezens zijn het, die mannen en ze zullen altijd blijven jagen. Dit is nu eenmaal de aard van het beestje, vrouwen moeten daar niet zo moeilijk over doen.

Wat men niet weet is dat vrouwen minstens net zo veel en net zo vaak blijven jagen, en dus vreemdgaan. Hoe dan?

Drie essentiële punten waarom vrouwen beter vreemdgaan dan mannen:

1. Praten.

Het eerste, grote verschil is dat vrouwen er over praten. Wanneer een vrouw bedrogen wordt vertelt ze dit aan haar vriendinnen, tantes en chicks die ze tijdens uitgaan lam op de wc ontmoeten. Dáárom hoor je er ook veel vaker over. Maar wanneer vrouwen zelf aan het dubbelknallen zijn houden ze dit voor zich. Alleen de squad weet het. En deze squad zal er altijd alles aan doen om te zorgen dat de vreemdgangster in kwestie zich er nooit en te nimmer écht kut over zal voelen.

2. Zelfmedelijden.

Wat vrouwen ook beter doen, is ‘het heel erg vinden’. Ze scheppen er niet over op en doen er niet stoer mee. Nee, ze vinden het heel vervelend hoe het allemaal loopt en bellen na iedere misstap hun vriendinnen op. Die zeggen vervolgens dat het goed komt, ze geen kutwijf is en het niet haar schuld is. Weg schuldgevoel. Weg behoefte om open kaart te spelen. En klaar is Katie.

3. Multitasken.

Mannen handelen slechts impulsief terwijl vrouwen beter zijn in het verzinnen van strategieën en leugens. Mannen worden vaak betrapt op de meest onnozele manieren. Onzorgvuldig met hun telefoon, Facebook-chat open laten staan of er simpelweg ‘niet bij zijn met zijn hoofd’; we all notice that shit. Aan vrouwen zul je niets merken. Joh, ze liggen al te appen met hun scharrel terwijl jij nog gelukzalig het teelvocht van je fluit veegt.

Uiteindelijk zullen ook vrouwen alles proberen en ontdekken. De dames willen simpelweg van alles wat. Want tja jagers, jullie heten misschien ‘jagers’, maar waarom denk je dat de vrouwen vroeger al ’verzamelaars’ werden genoemd?

Share

Geef een reactie