Skip to main content

Disney+ gebruikers, let op! Het lijkt erop dat het binnenkort niet meer zo makkelijk zal zijn om je account met vrienden en familie te delen. En Disney+ is niet de eerste die deze stap neemt; Netflix ging ze al voor.

Disney+ neemt maatregelen

Disney heeft plannen om actiever te gaan controleren op het delen van accounts. “We zijn op zoek naar de beste manieren om ongewenste accountdeling tegen te gaan, maar ook om te zorgen dat onze trouwe betalende gebruikers hun accounts nog wel kunnen delen met hun dierbaren”, zegt Disney-baas Bob Iger. Hij maakte dit bekend toen de nieuwste kwartaalcijfers werden gepresenteerd. Disney+ gaat binnenkort zijn abonnementsovereenkomsten en beleid voor accountdeling bijwerken. Wat dit precies betekent voor de gebruikers is nog even afwachten.Netflix deed het eerder

Dit nieuws komt niet helemaal uit de lucht vallen. Eerder dit jaar nam Netflix ook maatregelen om het delen van wachtwoorden tegen te gaan. En wat bleek? Dit zorgde voor een toename in het aantal mensen dat zelf een betaald abonnement nam. Door strenger te controleren en het delen van wachtwoorden moeilijker te maken, hoopten ze dat meer mensen hun eigen account zouden aanmaken. En dat plan lijkt te hebben gewerkt!
Delen van accounts op Disney+: wat nu?

Bij veel streamingdiensten staat in de kleine lettertjes dat je je account eigenlijk niet mag delen. Toch deden veel bedrijven daar niet moeilijk over en keken ze de andere kant op als mensen hun inloggegevens met vrienden of familie deelden. Maar het lijkt erop dat dit soepele beleid gaat veranderen. Voor veel gebruikers is dit even wennen. Misschien is het een goed moment om zelf een abonnement te nemen of samen met vrienden en familie te kijken naar bundelopties of gezinspakketten die sommige streamingdiensten aanbieden.
↡ Bekijk hier de video ↡