Skip to main content

Jaaaa, wat klinkt dat lekker. Gewoon al je teringzooi de zooi laten en weg ben je. Laterrr, suckers! Lekker tot nooit! Afhankelijk van hoe leuk je je eigen leven vindt, denk je dit waarschijnlijk weleens. En zo is het uiteraard ook – als je weer moet dealen met uitzichtloze shit op je werk, op school of in je personal life is je behoefte naar the awesome unknown natuurlijk driehonderdtachtig keer zo groot.
Als jij een echte eindbaas bent en tickets hebt geboekt (totaal geen jaloezie hoor aan deze kant) maar een beetje bang bent voor heimwee moet je even het volgende lezen.

Groener aan de overkant, ofzo

Hoe was dat ook al weer? Iets met gras. Ja, heel leuk, maar not true. Ga niet op reis omdat je je klote voelt over jezelf. Of je je nou rot zit te voelen in de polder of in Great Barrier Reef, je voelt je nog steeds kut, en waarschijnlijk heb je naast een geweldig uitzicht sneller heimwee.

Niet alles is rozengeur en wodka lime

Soms is de situatie waarin je zit gewoon niet zo supertof, en besluit je om even een sabbatical te houden. Go you, goed plan! Realiseer je alleen wel even dat het opbouwen van een nieuw leven ergens anders ook tijd kost. Gooi dus niet meteen je levenslustige world-changing plans in de wind als je twee keer je hond mist.

Be a proud motherfucking bitch

Ho eens even! Stop. Realiseer je je wel hoe awesome je bent? Hoeveel mensen kiezen écht voor zichzelf, denk je? Echt kloterig weinig. Dus pop some bottles, dikke high five dat jij dat wel doet. En bedenk dit vooral op momenten dat je stresst over WAT DE FOK je hebt gedaan. Niks daarvan, je hebt voor jezelf gekozen. Veel klopjes op je eigen schouder.

Geniettt

No shit, Sherlock. Is soms toch moeilijker dan je denkt, zeker als je een soort huiskat bent en gehecht bent aan het oude vertrouwde. Zorg dat je spiegelreflex en je GoPro fucking moe van je worden. Dan kun je de hele tijd bezig zijn met hoe megacool je nieuwe leven is!

Hop hop, de straat op!

Het skypen ga je vanaf nu afbouwen naar een keer per week. Het helpt jou namelijk niet om de hele tijd een huilend mammaatje aan je telefoon te hebben. Laten we wel wezen, ze missen jou natuurlijk enorm, je achterban at home. Maar jij bent superstoer en je laat je niet tegenhouden! Je moet de straat op en zien wat je avontuur allemaal voor formidabele dingen voor jou in petto heeft! Zei er iemand dronken full moon parties?

Ontdek jezelf

Blablabla, zweverig. Ja, misschien wel, maar er is een reden dat er miljarden mensen verslaafd zijn aan yoga en mindfulness en die shit. Denk gewoon eens na over jezelf en wie en wat je wilt zijn. Je hebt nu de tijd en mogelijkheid om met jezelf eens lekker te brainstormen over wat voor een ouwe rocker jij bent en gaat zijn in de toekomst.
Ook voel je je veeeel beter als je blij bent met jezelf. Best een goeie zweverige tip, dus. Fly high, baby.