Zit jij in een quarterlifecrisis?

Wat is de quarterlifecrisis? Een hippe term voor mensen tussen de 20 en 30 (40? 50?) die afgestudeerd zijn, vaak een serieuze baan hebben, maar totaal niet weten wat ze met hun toekomst willen. Ze zijn vaak bang voor het ouder worden en de serieuze beslissingen die moeten worden genomen.

Terwijl iedereen om je heen zich voortplant, heb jij vorige week je goudvis dood laten gaan. Dat soort dingen. Herken je jezelf in deze tien tekenen, dan zit jij hoogstwaarschijnlijk ook in je quarterlifecris.

1. “Is dit het nou?!” is de vraag waarmee je elke dag opstaat. Pak ik nog een keer die backpack uit de kast of ga ik nu eindelijk eens carrière maken zoals van me wordt verwacht?

2. Een arsenaal aan allerlei soorten rimpelverminderende producten staat sinds een paar jaar op je wastafel. Diep in je hart weet je dondersgoed dat dit uitstel van executie is en dat je huid nooit meer zo strak wordt als toen je 21 was.

3. Doordeweeks heb je een serieuze baan en in het weekend laat je tequilashotjes uit je navel zuigen. Grote verantwoordelijkheid wisselt zich elke week af met totale, alcoholische chaos waarbij je je pinpas verliest, over je schoenen heen pist en de volgende ochtend wakker wordt naast iemand die je niet kent.

4. Het vinden van vrienden om mee te gaan stappen is voortaan een hele klus. Het grootste gedeelte van je vriendengroep is gesetteld en brengt de zaterdagavond samen romantisch op de bank door onder het genot van Heel Holland Bakt en Holland’s Got Talent.

5. Twee kilo afvallen is tegenwoordig een jaarplan. Zo kon je vijf jaar geleden nog zonder ernstige gevolgen een zak chips leeg eten, nu betekent dat een kilo aankomen. Ook lichamelijk is je huid niet meer wat ‘ie geweest is, en voor elke zak chips die je leeg eet krijg je dan ook een putje in je kont terug.

6. Familieleden halen steeds vaker je biologische klok aan omdat ze bang zijn dat je alleen overblijft. Mocht je al een relatie hebben, dan betekent dit dat je familie zit te wachten op de volgende stap. -‘In mijn tijd had ik op jouw leeftijd al drie kinderen.’ Thanks oma, hartstikke leuk, maar ik ga toch weer even in mijn neonlegging naar de kroeg. Ben je nog vrijgezel dan beginnen ouders en andere familieleden langzaam zorgen te krijgen over jouw wel of niet alleen overblijven op de wereld.

7. Steeds meer van je vrienden gaan samenwonen. Of nog erger: ze gaan trouwen en krijgen kinderen. Terwijl iedereen om je heen van deze serieuze, enge beslissingen lijkt te maken, lukt het jou niet eens om een cactus in leven te houden. Of een Vis. Of jezelf.

8. Katers duren tegenwoordig twee dagen en voelen dodelijk aan zoals nooit tevoren. Zoals je tot een paar jaar geleden makkelijk naar meerdaagse festivals kon, betekent dat nu rustig aan doen of een week herstellen. Een avond te vroeg pieken met shotjes betekent om 23.00 uur gapen in de kroeg en ‘s ochtends een kater in de vorm van levensbedreigende migraine aanvallen.

9. FOMO is de rode draad in je bestaan. ‘Fear Of Missing Out’ oftewel bang zijn dat je dingen mist. ‘Shit ik kan niet bij dat festival zijn’, ‘Help, ik heb nog geen relatie en de rest van de wereld wel’, ‘Ik wil ook tequilashotjes drinken zoals die meisjes daar’, ‘Dadelijk heeft iedereen al kinderen en ik nog niet.’

10. Je Facebook timeline bestaat uit een opeenvolging van baby foto’s. Dat betekent dat of al je vrienden 3 jaar jonger zijn, of dat iedereen om je heen zich voortplant en zorgt voor nageslacht terwijl jij vanochtend op de staart van je kat ging staan.

Blijk je nou in de quarterlifecrisis te zitten, wees dan niet getreurd. Leuke dingen staan je te wachten, zoals een vast contract, poepluiers en nog véél meer… rimpels.

Share

Geef een reactie