We weten allemaal hoe lekker het is om jezelf helemaal de klote in te zuipen, om even van god los te gaan en te vergeten hoe kut je leven eigenlijk is. Je bent lekker aan het mee schreeuwen in de kroeg, je neemt een shotje hier en daar en er wordt zelfs getongd. Jij bent echt de topper van de avond, maar aan alles komt een einde.

Thuis aangekomen voel je de bui al hangen, de wc en jij hebben een date vannacht. Je rent als een idioot naar de wc om er vervolgens precies naast te kotsen. Moet je het verdomme ook nog eens schoonmaken. Daar zit je dan op je knietjes je verteerde kapsalon op te ruimen, gatver. Duik maar snel je nest in, want morgen krijg je hooggeëerd bezoek: de kater! En nee ik heb het niet over de poes van die leuke buurman.

Natuurlijk hélemaal kut zo’n kater, maar hoe kom je van dat kreng af?

 • Gember
  Heb je lekker liggen kotsen en ben je strontmisselijk? Neem dan gember thee. Je kan zelf gemberwortel er in doen, maar waarschijnlijk zit jij op standje zombie. Koop dan gewoon gember theezakjes.
 • Eieren
  ‘Hoe wil je je eitje in de ochtend? Gekookt, gebakken of bevrucht?’ Gebakken graag. Gebakken eieren neutraliseren de liters alcohol in je lichaam. Kom maar op met dat omeletje.
 • Banaan
  Gaan met die banaan. Onze kromme vriend kan jou meervoudig helpen. Bananen maken namelijk jouw maagje weer rustig, ze hebben een zuur-remmende werking. Een banaan bestaat voor 70% uit water en laat jij dat nou net even nodig hebben. Je energielevel staat op standje zombie, de suikers van een banaan geven jou een energieboost. Tenslotte hebben bananen kalium, dit verwijdert afvalstoffen zoals alcohol en je ex.
 • Water
  Ja we weten het, water is super basic. Maar goed, dit spulletje zorgt echt goed voor je lichaam na een avondje flink naar de klote te zijn gegaan.
 • Sprite
  Sprite jij je benen eens? Nee, even zonder dollen. Het enzym dat alcohol afbreekt werkt sneller door sprite. Het is een soort benzine, maar dan net even anders.
 • Paracetamol
  Je hersenen krimpen van alcohol, OH MY GOD?! Gelukkig kunnen we er wat aan doen. Gooi twee paracetamol in een glas water en laat ze oplossen. Neem een atje voor de sfeer alsof het weer gisteravond was. Kapot smerig, maar het schijnt wel te werken.
 • Elektrolyten – ORS
  Elek.. watte..? Elektrolyten. Dit stofje zweet en pis je uit. Door een zakje ORS met water te drinken vul je dit weer aan.
 • Multivitamine
  Alcohol geeft je veel plezier, maar het neemt ook veel goeds van je af. Zoals je b12 en foliumzuur. Dit kan je weer lekker aanvullen door een multivitaminen pil te nemen. Let op! Neem dit niet in met alcohol. We weten hoe lekker je een wijntje vindt, maar doe het niet meid.
 • Koffie
  Een tip van oma RUMAG. Als je wakker wordt neem je eerst een groot glas water. Vervolgens gooi je er twee paracetamol in en neem je lekker een bakkie pleur om de werking van de paracetamol te versterken. Vind je koffie niet zo lekker? Neem dan een glaasje cola. Kuch, pussy, kuch.

Schrijver Stefanie Koorneef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.