Skip to main content

Daar zit je dan, zielig op de bank uit het raam te staren, want eigenlijk zou je vandaag op vakantie gaan naar de Spaanse Costa del Sol. Zonnen in je mooiste strandpakje, de hele dag sangria drinken en elke avond tapas. Het liefst hadden we net als Oprah nu met tickets gestrooid, maar we hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen dat dat niet mogelijk is. Maar wat doe je als je niet op vakantie kan? Dan haal je het vakantiegevoel toch gewoon naar Nederland. Hoe je dat doet? We hebben de vijf leukste tips voor je op een rij gezet. 
POOL PARTY AT HOME
Als er iets is wat je wel een vakantiegevoel geeft, dan is het met de zon op je bol in een bubbelbad liggen. Kleine kans dat het je gaat lukken om je bad vanuit de badkamer naar de tuin te verplaatsen. Wat je dan wel kan doen? Koop van je laatste geld een jacuzzi. Het is een kleine investering, maar dan ben je daarna wel de diva van de buurt! Er zijn vele verschillende jacuzzi’s, dus doe van tevoren online wat research. Onze favoriet is de jacuzzi met 81 massagestanden. Zet hem zo warm als je wilt, nodig je vriend(in) uit, zet een leuke playlist op en bubbelen maar. .

GENIET VAN VEEL ZAND

Normaal gesproken ga je met een beetje zon waarschijnlijk het liefst naar het strand. Heerlijk zweten op een handdoek en drie dagen later kom je nog overal zand tegen (in je haar, tussen je billen en onder je nagels). Die bruine korreltjes dragen bij aan het ultieme vakantiegevoel. Gelukkig hoef je niet perse naar het strand voor veel zand.. Koop een grote zak zand bij het tuincentrum, pak een comfortabele handdoek, een waaier, een goed boek en maak easy je eigen strand in de tuin. Desnoods koop je er nog een opblaasbaar zwembadje bij om in af te koelen.

DIT VIND JE OOK LEUK: 8 X DE LEUKSTE VIRTUELE TOERISTISCHE ATTRACTIES


HAPPY HOUR AT HOME

We kunnen wel zeggen dat de gemiddelde Nederlander op vakantie al snel onder de categorie alcoholist valt. Dagelijks een paar alcoholische versnaperingen onder het motto: „Tja, het is vakantie dus alles mag.’’ Niet alleen wijntjes en biertjes gaan er goed in maar ook cocktails worden gulzig opgedronken. In Nederland betaal je al snel 15 euro voor een Mojito, in het buitenland heb je voor hetzelfde geld 3 keer zoveel cocktails. Thuis kun je ook heel makkelijk voor een paar euro’s wat lekkere drankjes maken.  Flesje rum, limoen schijfje en wat vruchtensapjes en klaar. Niet alleen krijg je zo een vakantiegevoel (inclusief kater), maar aan het einde van je quarantaine ben je straks ook een pro cocktailshaker. 

ZWEMKLEDING AAN EN GAAN 

Honderd verschillende outfits klaar leggen, 6 paar schoenen mee en voor elke stranddag een andere bikini of zwembroek. Je kent het vast wel. Eindstand: de hele vakantie draag je alleen zwemkleding en slippers. Dat gevoel terugkrijgen is eigenlijk heel makkelijk; gewoon leven in je bikini of zwembroek, een paar slippers eronder en klaar. Dan nog even lekker verbranden en met dikke tanlines rondlopen en de look is compleet.

ZONNEBRAND

Niet te vergeten: de geur van zonnebrand. Smeer jezelf lekker overbodig vaak in en natuurlijk laat je je rug  doen door een van je huisgenoten of je ouders.  Ga daarna even lekker in het zand rollen en zo is je vakantiegevoel compleet. 

DIT VIND JE OOK LEUK: VAKANTIEBLUNDER MAAIKE (27): IN PLAATS VAN EEN KLEIN SCHEETJE, SCHEET IK MIJN HELE BROEK VOL.