Wat zeggen je wenkbrauwen over jouw karakter?

De laatste tijd heb je vast wel gemerkt dat de wenkbrauw steeds meer aandacht krijgt. Opeens heeft iedereen een mening over de borstelige wenkies van Cara Delevingne en poppen de zogeheten brow bars als paddestoelen uit de grond. Mooie wenkbrauwen zijn in, maar wist jij dat deze harige vrienden en dan vooral de vorm ervan, iets kunnen zeggen over je karakter? Niet? Nou, nu wel!

Dunne wenkbrauwen

Als je dunne wenkbrauwen hebt, heb je ergens het moment "stop, tot hier en niet verder" gemist. Dit zegt erg veel over je karakter. Het betekent namelijk dat je erg enthousiast bent ingesteld. Op zich niks mis mee. Het enige probleem is dat je enthousiasme niet moet doorslaan in complete waanzin. Let hier dus mee op! Verder ben je een echte doorzetter. Jij gaat verder waar de rest stopt.

Horizontaal lopende wenkbrauwen

De rechte wenkbrauw zegt ontzettend veel interessante dingen over je karakter. Als je zulke wenkbrauwen hebt, vind je het namelijk erg makkelijk om ergens een streep onder te zetten en weer door te gaan. Je kan heel erg goed je eigen keuzes maken en blijft altijd op het rechte pad. Eén tip: probeer ook eens flexibel te zijn en mee te buigen met ideeën van anderen.

De ‘dak'wenkbrauw

De dragers van deze wenkbrauwen zijn over het algemeen erg huiselijke types. Ze spelen liever thuis een paar spelletjes Mens-erger-je-niet in plaats van dat ze de stad in gaan. Als je zulke wenkbrauwen hebt, omschrijven je vrienden je waarschijnlijk als ‘saai’, ‘burgerlijk’ en ‘uitgeblust’. Maar daar trek jij je niks van aan. Zij snappen namelijk niet dat een avondje Margriet lezen, hartstikke leuk kan zijn.

Korte wenkbrauwen

Wanneer je in het bezit bent van een stel korte wenkbrauwen, is jouw levensmotto (je raadt het bijna al): kort maar krachtig! Je houdt niet van langdradige gesprekken en kan het niet uitstaan als mensen mega lang over dingen doorzemelen. Als dit wel gebeurt, kun je snel boos worden (kort lontje!). Probeer voor sommige dingen iets meer geduld op te brengen.

De unibrow

Wie kent hem niet? De beroemde harige brug tussen het ene oog en het andere. Als jij de eigenaar van een unibrow bent, sta je erg vrij in het leven. Het interesseert je weinig wat andere mensen van je vinden en je doet voornamelijk waar je zelf zin in hebt. Daarnaast is de kans groot dat je liever in een grot slaapt dan in je bed en hou je er waarschijnlijk van om fikkies te stoken.Geloof je helemaal niks van het bovenstaande? Mooi, het is namelijk ook niet waar. De vorm van je wenkbrauw zegt niets over je karakter. Nul. Nada. Noppes. En wat ook niks over je karakter zegt, is hoe je een pizza eet of hoe je gebit eruitziet. Dus laten we vanaf nu stoppen met aandacht geven aan die kansloze onderzoekjes en ons focussen op belangrijkere dingen. Onze wenkbrauwen bijvoorbeeld.