"Ik antwoord later": De grootste leugen van onze generatie

pexels ketut subiyanto 4473626
Er zijn dingen in het leven waar we allemaal mee te maken krijgen. Zaken die universeel zijn, zoals de zon die opkomt, de regen die altijd valt wanneer je net je ramen hebt gelapt, en mensen die "ik antwoord later" zeggen... maar het vervolgens nooit doen. Laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal wel eens die ene vriend, collega, of zelfs familielid die deze woorden als een soort mantra gebruikt, maar waarvan je ondertussen weet dat het slechts een excuus is om je bericht in de digitale vergetelheid te laten verdwijnen.

Je kent het wel: je stuurt een bericht. Iets belangrijks, iets wat eigenlijk gewoon nu een antwoord nodig heeft. Maar wat krijg je terug? "Ik antwoord later." Oh, echt? Wanneer precies is later? Want het lijkt wel alsof "later" een soort magische plek is waar berichten naartoe gaan om nooit meer terug te keren.

Wat nog het ergste is? Ze zijn wel continu online. Ze liken posts, reageren op memes, en zijn druk in de groepsapp. Maar jouw bericht? Nee, dat is ergens in hun mentale backlog beland, en geloof me, die is langer dan de wachtrij bij de Efteling op een zonnige zondagmiddag.

Laten we even eerlijk zijn tegen elkaar: als je geen zin hebt om te antwoorden, zeg dat dan gewoon. Bespaar ons die valse hoop. Want zeg nu zelf, we zijn toch niet van gisteren? We weten allemaal dat "ik antwoord later" gewoon code is voor "ik ga je vergeten". Of nog erger, "ik ben te lui om te antwoorden en ga het ook niet doen".

Maar goed, laten we even de voordelen van deze situatie bekijken. Want elke keer dat iemand je zegt "ik antwoord later" en het niet doet, leer je iets nieuws. Je leert wie je prioriteiten zijn. Je leert dat "later" niet bestaat in hun vocabulaire en dat je wellicht beter af bent met mensen die nu kunnen reageren.

Dus, aan iedereen die "ik antwoord later" zegt: stop ermee. Zeg wat je echt bedoelt of, beter nog, antwoord gewoon. Want eerlijk is eerlijk, we zijn er klaar mee. Later is nooit, en we hebben geen tijd om te wachten op dingen die nooit komen.

En oh ja, voor de mensen die dit lezen en zich nu ongemakkelijk voelen? Ja, dit gaat over jou. Antwoord nu maar even.