Dit is waarom Louisa Janssen mee wil doen met het Songfestival

schermafbeelding 2023 08 03 om 135519
Met de inschrijving voor de nieuwe Nederlandse afvaardiging naar het Eurovisie Songfestival open, heeft realityster Louisa Janssen haar zinnen gezet op deelname. Ze liet dit weten tijdens een interview met Shownieuws.

Louisa Janssen over Songfestival

Louisa Janssen, bekend van haar optredens in de realitywereld, heeft haar mening over de recente Nederlandse inzendingen voor het Eurovisie Songfestival niet onder stoelen of banken gestoken. Ze vond de optredens van de afgelopen jaren niet indrukwekkend genoeg en is van mening dat er meer spektakel nodig is. "Ik zou heel graag mee willen doen aan het songfestival. De afgelopen jaren vond ik heel erg saai", deelde ze mee. Ze gelooft dat het songfestival draait om de show, en dat is precies wat ze zou brengen.

Terugblik op een teleurstellend Songfestivaljaar

Dit jaar was een teleurstellend jaar voor Nederland op het songfestival. Nicolai en Cooper, de Nederlandse inzending, konden zich niet kwalificeren voor de finale. Hun weg naar het songfestival was al turbulent, met ongelukkige optredens in Madrid en Amsterdam waarbij ze vals zongen. Het nummer Burning Daylight, bleek te ingewikkeld voor het duo, wat leidde tot de beslissing om de toonhoogte aan te passen. De manier waarop AVROTROS de Nederlandse inzending selecteert, namelijk door een selectiecommissie, werd ook bekritiseerd. Er waren stemmen die pleitten voor een terugkeer van het Nationaal Songfestival.

Veranderingen

Om een herhaling van de teleurstellingen van dit jaar te voorkomen, heeft AVROTROS een nieuwe Head of Delegation aangesteld: Twan van de Nieuwenhuijzen. Twan, die de afgelopen drie jaar de rol van Head of Contest vervulde, zal nu de leiding hebben over de totstandkoming van de act. Bovendien gaat de selectiecommissie die de Nederlandse inzending kiest, herzien worden. Deze veranderingen markeren een nieuwe richting in de hoop op betere resultaten in de toekomst.

↡ Bekijk hier de video ↡