Fred van Leer maakt podcast in het teken van Pride

schermafbeelding 2023 08 04 om 122238
Stijlicoon Fred van Leer heeft onlangs zijn allereerste podcast gelanceerd. Deze podcast, 'The Pride Side', geeft trans- en non-binaire personen een platform om hun ervaringen te delen. Van hun strijd met genderidentiteit tot discriminatie - deze eerlijke en leerzame podcast belicht alles.

Gasten

'The Pride Side' is een vierdelige serie waarin Fred zijn nieuwe rol als podcastgastheer op zich neemt. Hij staat er echter niet alleen voor. Hij wordt vergezeld door inspirerende gasten: dragqueen Ma'MaQueen, actrice en danseres Marie-Léa, activist Deen Groothuizen en internationaal topmodel Gia Bab. Alle vier zijn ze belangrijke rolmodellen binnen de LGBTQIA+ gemeenschap. Ze delen samen hun unieke verhalen, die tot nu toe onverteld zijn gebleven.

Podcast Fred van Leer

Wie ben je echt? Word je gewaardeerd om wie je bent? Dit zijn gevoelige vragen waar de gasten in 'The Pride Side' antwoord op geven. Uit een onderzoek van Mastercard blijkt dat slechts 30% van de Nederlanders graag werkt in een omgeving waar non-binaire mensen worden geaccepteerd. De acceptatie van de queer-gemeenschap is dus helaas nog geen algemene realiteit.

Streven

Mastercard, de drijvende kracht achter deze podcast, neemt dit onderwerp zeer serieus. Ze streven ernaar om verschillende groepen binnen de queer-gemeenschap een stem te geven. Hun doel is om bij te dragen aan meer begrip, acceptatie en inclusie. Want, zoals Fred van Leer en zijn gasten in deze podcast benadrukken, het allerbelangrijkste is dat iedereen helemaal zichzelf kan zijn. 'The Pride Side' is een stap in de richting van dit ultieme doel.

↡ Bekijk hier de video ↡