Oud deelnemers De Slimste Mens over racistische opmerkingen Akwasi

schermafbeelding 2024 01 10 om 124348
Voormalige winnaars van het televisieprogramma 'De Slimste Mens' hebben een belangrijke boodschap gedeeld. Ze spreken zich uit tegen het racisme waarmee rapper en omroepbaas Akwasi onlangs te maken kreeg na zijn verschijning in het programma. Hun gezamenlijke verklaring benadrukt de urgentie van het bestrijden van haatdragende taal en racisme.

Oud winnaars over De Slimste Mens

De oud-winnaars van 'De Slimste Mens' uiten hun bezorgdheid en verdriet over de racistische uitlatingen gericht aan Akwasi. Deze uitlatingen kwamen naar voren na zijn deelname aan het programma. De groep, bestaande uit diverse bekende Nederlanders, benadrukt dat 'De Slimste Mens' een programma is dat mensen samenbrengt en niet verdeelt. Ze vinden het triest dat Akwasi's verschijning aanleiding gaf tot zulke negatieve en kwetsende reacties.
De brief van de oud-winnaars legt de nadruk op de verbondenheid die het programma creëert. Ze beschrijven hoe miljoenen kijkers samen genieten van de kennisquiz, ongeacht hun achtergrond. Deze gedeelde ervaring, waarbij kijkers vanuit hun huiskamer deelnemen, vormt de kern van het programma. De winnaars betreuren het diep dat het platform waar Akwasi op verscheen, een bron van haat en racisme is geworden, iets wat haaks staat op de geest van 'De Slimste Mens'.

Oud winnaars benadrukken kennis en plezier in De Slimste Mens

De verklaring, ondertekend door een indrukwekkende lijst van voormalige winnaars zoals Tom Kleijn, Lisa Loeb, en Arjen Lubach, is een oproep tot respect en tolerantie. Ze benadrukken dat het programma draait om kennis, cultuur en plezier, en niet om haat. Met hun woorden hopen ze een positieve verandering teweeg te brengen en een einde te maken aan de verspreiding van racisme en haat in de media.

↡ Bekijk hier de video ↡