De zes types die je altijd tegenkomt op technoparty’s

Op de een of andere manier is het onvermijdelijk dat altijd diezelfde, bloedirritante figuren op een party aanwezig zijn. Om ze zoveel mogelijk te mijden, heb ik hier een lijst met de meest voorkomende types op technoparty's en hoe je ze kan herkennen.

1. De soldaten

Met het net te lange zwarte t-shirt inclusief ritsje aan de zijkant, hun zwarte Nike Rosh Runs en een opscheer die zijn glorietijden anno 2016 wel heeft gehad, is deze gast niet te missen op de party. Teksten als “Ga je lekker?” en “Inkakken is bijpakken” horen in hun vaste vocabulaire. De squadfoto's op Instagram en Facebook met titels als “Chateau, wat was je mooi”. Of “Dyinamic we waren in je.” zie je wekelijks verschijnen. Ja, dit zijn de ware rave soldiers .

2. De piraten

Deze groep mensen heeft zoveel drugs geconsumeerd dat het lijkt alsof hij hersenbeschadiging heeft opgelopen. Met deze look
hebben ze de klassieke piraten-knipoog te pakken. Daglicht kennen ze haast niet meer, alleen wanneer ze zich naar de volgende afterparty verplaatsen. Wat ze verder in hun leven doen, is geheel onduidelijk, maar aanwezig zijn ze in ieder geval altijd.

3. Het vrolijke vriendinnengroepje

Waar zij vorig jaar nog los gingen op de Vato Gonzalez mixtapes in de plaatselijke tienerdisco, komen ze nu kijken bij hun eerste festivals. Gewapend met pakjes kauwgom, lollies en laserlampjes voor om hun handen zijn deze vriendinnen helemaal voorbereid. De dansjes zijn gezamenlijk voor de spiegel geoefend, de line-up kennen ze uit hun hoofd. Deze meiden hebben er duidelijk zin in.

4. De muziekkenner.

Deze kan onwijs irritant zijn. De muziekkenner heeft Shazam als grootste vijand en herkent werkelijk elk nummer op Facebookgroepen als ‘Raad de Plaat’ en ‘Afbeukboek’. Meestal moet er nog een licht ironische tekst bij waaruit moet blijken dat het echt belachelijk is dat je dit setje niet kent.
Was jij niet bij die illegalen op die boot op ’t IJ zes maanden geleden? Wanneer de muziekkenner doorslaat, besluit hij eigen feesten te organiseren met zijn kameraden. Probeer dit ten alle tijden te mijden.

5.Ik-ken-alles-en-iedereen

Maar dan ook echt alles en iedereen. Wil je op de gastenlijst? Het wordt geregeld. Zijn of haar nichtje draaide namelijk ooit in het voorprogramma van de buurman, wiens collega weer een aantal weken geleden op DGTL stond naast de manager. Snap je? De nieuwste 4fmp-variant overgekomen uit China? Hij ligt al voor je klaar. Vraag nooit hoe de connecties precies tot stand zijn gekomen, dit zijn verhalen waar jij niks van wil weten.

6. Sfeersponzen

Misschien zijn dit wel de ergste types. Klagend staan ze bij de bar een baco te bestellen. Levensvragen als "waarom wordt er geen bubbling
gedraait" en "zullen we ‘De Vlieger’ aanvragen zo" veranderen al snel in "tot hoe laat duurt dit?" en "Kijk even hoe laat onze trein gaat". De naam zegt het al: in een straal van 100 meter wordt alle sfeer uit je gezogen door deze types.Foto: Festivalfever.nl