James Lawrence

Tegenwoordig kent iedereen James Lawrence als de vriend van Monica Geuze. Maar wie is deze mysterieuze voetballer eigenlijk? We zochten het voor je uit.

De carrière van James Lawerence.

James Alexander Lawrence (geboren op 22 augustus 1992) is een Welsh-Engelse voetballer die voornamelijk speelt als centrale verdediger. Zijn carrière heeft hem door verschillende clubs en landen geleid, en hij heeft indruk gemaakt met zijn spel en toewijding.

Jeugd

Lawrence begon zijn jeugdopleiding bij Arsenal en Queens Park Rangers in Londen. In 2008 verhuisde hij op zestienjarige leeftijd naar HFC Haarlem in Nederland, waar hij na één seizoen werd opgemerkt door AFC Ajax. Bij Ajax speelde hij twee seizoenen in de jeugdopleiding en werd hij met de A2 kampioen. Vervolgens ging hij een jaar spelen voor Sparta Rotterdam en tekende hij in 2012 bij RKC Waalwijk.

Ster van FC St. Pauli

In 2014 maakte Lawrence de overstap naar het Slowaakse AS Trenčín, waar hij zijn professionele debuut maakte. Hij speelde meer dan 86 wedstrijden voor de club en vestigde zich als een betrouwbare verdediger. In 2018 trok hij naar Anderlecht in België, waar hij drie seizoenen speelde voordat hij werd uitgeleend aan FC St. Pauli in Duitsland. Bij St. Pauli maakte hij indruk met zijn linkervoet en solide verdedigende vaardigheden.

Welsh-selectie

In de zomer van 2020 maakte Lawrence de definitieve overstap naar St. Pauli, waar hij meer dan 37 wedstrijden speelde voordat hij transfervrij overstapte naar 1. FC Nürnberg. Bij Nürnberg zet hij zijn carrière voort als een gewaardeerde centrale verdediger. Naast zijn clubcarrière maakte hij in 2018 zijn debuut in het Welsh voetbalelftal.