7 oneerlijke verschillen tussen mannen en vrouwen

giphy
Mannen en vrouwen. Dat we fucking verschillend zijn, lijkt me duidelijk, maar ooit gezien hoe oneerlijk deze verschillen verdeeld zijn?

1. Plassen

Ja hallo! Zo moeilijk, onhandig en onhygiënisch plassen voor vrouwen kan zijn, zo makkelijk is het voor mannen. Super handig; zo’n gericht mikkende slurf als je tijdens een lange autorit even snel moet urineren. Bij vrouwen mist elke aanleg tot kunnen mikken, en het is dan ook niet ongebruikelijk dat als wij na een festival in de bosjes moeten hurken om van onze volle blaas af te komen, schoenen en sokken geraakt worden.
giphy

2. Ontharen

Alles moeten vrouwen ontharen. Álles. Onderbenen, bovenbenen, bikinilijn, oksels, snor, wenkbrauwen enzovoorts. Van jongs af aan zijn meisjes in de ban van scheermesjes, waxen, ingegroeide haren en stoppels. Het erge is dat het ook niet beter is als we het niet doen, we hebben geen keus. Stoppels bij mannen op hun onderkaak zijn tegenwoordig trendy en sexy, snorstoppels bij vrouwen helaas nog steeds niet.
Nou vinden sommige mannen het nodig om oksels en borst te scheren, wat prima is, maar als ze het niet doen, kijkt niet heel de wereld ze vreemd aan. Als je als vrouw besluit een maandje je oksels niet te scheren.. Ja dan vindt iedereen je gewoon extreem goor. Je bent dan ook extreem goor trouwens.
giphy

3. Hormonen

We kunnen ons beter afvragen ‘Welke hormonen?’ beïnvloeden het dagelijkse leven van de man. Mannen hebben last van twee soorten hormonen; de een zorgt voor haargroei en de ander zorgt ervoor dat mannen zo’n 80% van de tijd aan seks denken. Bij vrouwen is dat anders.
Wij hebben last van onze dagelijkse hormonen, de menstruatiecyclus hormonen, de ovulatie hormonen, plots opspelende hormonen, omdat er iemand focking irritant is en dan als laatste nog de onaangekondigde huilbui-hormonen. Vrouwen kunnen er ook nog eens niks aan doen, omdat het evolutionair bepaald is dat hormonen met enige regelmaat door je lijf gieren.
source

4. Veroudering

Bij vrouwen is het na hun dertigste een soort van gedaan, je hebt je piek gehad, de aftakeling is begonnen. Krijg je dan ook nog een paar kinderen, dan is het helemaal aftellen; zowel lichamelijk als gezichtsrimpeltechnisch door de gebroken nachten.
Mannen hebben dit niet. Mannen hoeven niet zwanger te zijn en geen borstvoeding te geven. Tot hun veertigste worden mannen eigenlijk alleen maar ‘mooier’. Ze krijgen baardgroei en worden eindelijk volwassen. Waar vrouwen een vermogen uitgeven aan anti-rimpel crèmes vinden we rimpels bij mannen speels en sierlijk.
giphy

5. Spierbouw

Als je als vrouw sport, ontwikkel je na enige tijd spieren, maar zodra je stopt met sporten gaat alles hangen, wiebelen en duiken je spieren met een noodvaart weer terug naar binnen. Bij mannen niet. Bij mannen die een jaar niet sporten zwelt er toch een spierbal op zodra ze een kratje bier optillen. Daarnaast is afvallen bij vrouwen na hun 25e een jaarplan van gezonde voeding en extreem veel sporten, en bij mannen eeuh.. niet.
giphy

6. Slettebak

‘Wow, jij bent echt een slet’ zei nog nooit iemand tegen een jongen. De vraag is waarom. Er is totaal geen onderbouwing voor het feit dat een vrouw een slet is als ze met een hele vriendengroep seks heeft en als een man dit doet met een vriendinnengroep hij ‘The Man’ is. Het is in beide situaties vreemd en levert in het slechtste geval vriendschappelijke SOA's op. Waar vrouwen vervolgens jaren boos zijn op de vriendin die het met dezelfde jongen deed, drinken mannen het weekend erna samen een biertje en zijn ze het alweer vergeten.
giphy

7. Mannen hebben geen cellulitis.

En dat is nog wel het aller oneerlijkst.
giphy