Dit zijn populaire kledingstijlen van dit moment

unknown 5
Als er natuurlijk iets is wat trendgevoelig is, dan is het wel kleding. Waar we het ene jaar zien dat retro helemaal in de mode is, zien we het jaar erna dat juist felle kleuren helemaal hot zijn. Kortom, keuze genoeg. Ook dit jaar heeft er daarom dus ook weer voor gezorgd dat er een aantal stijlen zijn, die er met kop en schouders bovenuit steken. Eén van die stijlen de streetwear. Hierbij moet je denken aan een paar sneakers met stoere jeans en een trui of t-shirt van Stone Island. Omdat er daarnaast nog veel meer stijlen zijn die dit jaar helemaal in zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Streetwear


We hebben deze stijl natuurlijk al even besproken. De laatste jaren is streetwear enorm populair geworden en deze trend lijkt niet snel te verdwijnen. Streetwear is een stijl die zijn oorsprong heeft gevonden in de straten van grote steden en wordt gekenmerkt door comfortabele, casual kleding die toch stijlvol en trendy is. Denk aan oversized hoodies, sneakers en joggingbroeken die gedragen worden met stijlvolle accessoires zoals een statement tas of zonnebril. De sleutel tot het dragen van streetwear is om het er cool en casual uit te laten zien zonder er onverzorgd uit te zien. Kortom, een veelzijdige stijl dus.

Casual chic

Casual chic is een stijl die zowel comfortabel als stijlvol is. Het combineert casual kleding met chique elementen voor een perfecte balans tussen comfort en elegantie. Een casual chic outfit kan bijvoorbeeld bestaan uit een mooie jeans van Jacob Cohen
, een basic t-shirt en een blazer. Door het dragen van een blazer voeg je een chique element toe aan je outfit, terwijl de jeans en het t-shirt het casual gevoel behouden. Het is een veelzijdige stijl die geschikt is voor zowel dagelijkse activiteiten als speciale gelegenheden. Accessoires zoals een mooie sjaal, een stijlvolle tas of een paar hakken kunnen de outfit helemaal afmaken.

Sportkleding

Sportkleding is natuurlijk allang niet meer zo saai als dat dit jaren geleden het geval was.Naast dat de meeste sportkleding natuurlijk ontzettend trendy is, zit het ook gewoon onwijs lekker. Vooral wanneer je voornemens bent om bijvoorbeeld thuis aan de slag te gaan, is het fijner om het huishouden te doen in je trainingsbroek, waarin je veel meer bewegingsvrijheid hebt, dan in een strakke spijkerbroek. Vooral bij veel vrouwen zien we dat de sportlegging een vast onderdeel is geworden van de meeste outfits. Dit gecombineerd met een hoodie en paar sneakers maakt het comfortabel en toch sportief.

Tot slot

Kledingstijlen zijn er in allerlei soorten en maten. Wat vooral belangrijk is, is dat je kiest voor een stijl die bij je past. Let daarbij ook op dat je de juiste stijl bij de juiste gelegenheid kiest. Stel dat je een serieuze baan hebt, dan is casual chic eerder voor de hand liggend, dan dat je kiest voor een streetwear look. Let ook op de eventuele regels rondom het dragen van bepaalde kleding op je werk. Vooral tijdens de zomermaanden wordt het dragen van een korte broek of t-shirt niet door alle werkgevers getolereerd.