De friendzone: dit is hoe jij er nooit meer in terecht komt!

giphy
De friendzone is een veel voorkomend fenomeen van deze tijd. De friendzone is een psychologische plek waarin je jezelf hebt gepositioneerd omdat je te laf was om stappen te ondernemen. Het ergste aan in de friendzone zitten is eigenlijk dat je het had kunnen voorkomen.

Are you friendzoned?

Dit is een vraag die heel makkelijk te beantwoorden is door een aantal kenmerken. Het begint met Emoji gebruik, dit is vooral op lachende poppetjes gebaseerd. De hartjes die je toegestuurd krijgt zijn geel of blauw in plaats van rood. Daarbuiten spreken jullie om 7 uur af in plaats van 9, wat aantoont dat de persoon in kwestie geen tijd en energie in het mooi maken wilt steken. Dat is meteen het volgende punt - je ziet het meteen aan de uiterlijke vertoning dat je niet als een verlangen wordt beschouwd. Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt, dus vanaf vandaag is de friendzone verleden tijd.
giphy

Gedrag

Niet in de friendzone belanden is een proces dat niet vanzelf gaat. Je moet zorgvuldig nadenken vanaf de eerste ontmoeting en een stappenplan volgen dat je elke keer kunt herhalen. Het eerste punt is je gedrag. Als je iemand ziet zitten dan stel je je voor, geef je hem/haar een compliment en flirt je. Probeer de persoon in kwestie ook te laten lachen en stel subtiel voor een keer af te spreken. Als je dit niet doet, dan laat je je interesse niet blijken en dan lijkt het enkel alsof je vrienden wilt zijn. Dus als je jouw gedrag niet aanpast aan de situatie, dan is het een enkeltje naar de friendzone.
giphy

I’m a flirt

Zoals ik al zei is de friendzone een positie waar je terecht komt als je je als een vriend opstelt en niet als potentiële vlam. Zorg dat je iemand vanaf de eerste seconde uitdaagt, je deze persoon plaagt en je daar humor bij gebruikt. Dit is iets wat iedereen aantrekkelijk vindt en waardoor je veel minder snel in de friendzone zal belanden. Als je via WhatsApp praat gebruik dan Emoji’s, een knipoog achter een zin maakt het al meteen stuk flirt-like in iemands hoofd. Denk na over alles wat je stuurt en hoe je dat stuurt.
giphy

Touch me here

Aanraken is essentieel als je je move wilt maken. Als een gesprek zich vordert zonder aanrakingen, dan kun je net zo goed de handdoek in de ring gooien. Door iemand aan te raken maak je je interesses nog duidelijker en ga je recht op je doel af. We hebben het natuurlijk niet over een schouderklop of een box. Nee, raak subtiel een arm of been aan. Laat gewoon merken dat je alles aan deze persoon aantrekkelijk vind en je zal niet zo snel in de friendzone belanden.
giphy

Alpha

Neem de leiding in het gesprek, straal uit dat je weet wat je wilt en daar openlijk voor uit durft te komen. Het is heel aantrekkelijk als iemand zelfvertrouwen heeft en dat uitstraalt. Daarbuiten neem je de leiding in het gesprek, dus zal het gesprek niet doodbloeden. Dat is essentieel want de persoon mag zich geen moment vervelen en moet het idee hebben dat jij spannend bent.
giphy

Intentie

Iets wat ik al kort benoemde in het begin, maar eigenlijk één van de belangrijkste stappen in het proces is, zijn intenties. Laat meteen merken wat je intenties zijn. Als jij vanaf seconde één heb laten zien wat je intenties zijn, dan is de friendzone nooit een optie. Ga maar na, als jij vanaf het begin overkomt als iemand die flirt en de persoon steeds opzoekt, dan zul je niet in de friendzone komen. Of je meteen succesvol bent is een tweede, maar de friendzone is in ieder geval van de lijst geschrapt en dat is wat je wilde.
giphy

Overkill

We geven je de tools om niet in de friendzone te belanden, maar maak de fout van overkill nou niet. Anders is al je harde werk voor niets geweest. Wees niet te needy, want niets is zo onaantrekkelijk als iemand die zich opdringt en teveel vraagt en neemt. Zoek de gezonde balans. Je kunt heel goed merken als je te ver gaat, de antwoorden korter worden, de interesse vervaagt en de eenzijdige communicatie begint.
giphy
We hebben je nu de sleutels tot het slot gegeven om de friendzone voor altijd achter je te laten. Gaat de deur nog niet open? Laat het dan maar zitten, want dan is deze persoon je dan duidelijk niet waard. We hopen dat jij er in de toekomst in ieder geval iets aan hebt en laat het ons vooral weten.