14 hondenweetjes die je sowieso nog niet wist

hondenweetjes rumag header blog
Kan je het niet laten om even met je hand over de vacht te strijken als er een hond langsloopt? Staat jouw filmrol vol met hondenfoto's: kortom, hoor jij bij team hond? Neem dan deze hondenweetjes even goed door!Blaf blaf!

Hondenweetjes

Wist je dat...?
De poedel en de border collie de slimste honden ter wereld zijn? Wist je dat...?
Een hond ongeveer 220 miljoen geurcellen heeft? (Dat is best veel als je je bedenkt dat wij het 'maar' met 10 miljoen moeten doen). Wist je dat...?
Honden ook zweten? Ze koelen af door te hijgen en hun tong uit hun bek te hangen, maar ze zweten door hun zoolkussentjes.
Wist je dat...?De snorharen van een hond - net als bij katten- fungeren als een radarsysteem. Zo zijn ze gevoelig voor de kleinste verandering bijvoorbeeld luchtstroom en helpen bij het vinden van de weg in een donkere of kleine ruimte. Wist je dat...?
Honden een unieke neusafdrukken hebben, net zoals wij mensen allemaal unieke vingerafdrukken hebben? Wist je dat...? Er meer dan 300 verschillende hondenrassen zijn? Wist je dat...?
Het een fabeltje is dat honden alleen zwart en wit kunnen zien. Honden kunnen weldegelijk kleuren, ze zijn alleen rood-groen kleurenblind.
Wist je dat...?Dalmatiërs volledig wit worden geboren? En dat ze een eigen bloedgroep hebben?Wist je dat...?Puppies over het algemeen pas hun ogen écht openen rond dag 12. Wist je dat...?
Honden dol zijn op verwennerij? Vooral met een doggy cake scoor je punten. ( Hier vind je het recept! ) Wist je dat...?
Mannetjes honden (reutjes) hun poot optrekken tijdens het plassen om te domineren. Als de pis hoger op de boom wordt gemikt, lijken ze groter en dus meer dominant.
Wist je dat...?Honden ziektes kunnen detecteren. Wist je dat...?
Honden en katten elkaar niet begrijpen omdat hun non-verbale signalen precies tegengesteld zijn. Als een hond blij is kwispelt hij met zijn staart, maar wanneer eenkat met zijn staart zwaait is hij meestal minder vrolijk! Dat zijn nog eens lekkere hondenweetjes hè? Wist je dat...?
De reuk van een hond is zo sterk dat een hitsig reutje een teefje aan de andere kant van de stad kan ruiken.
Wist je dat...?Honden net als mensen het hormoon oxytocine aanmaken wanneer een hond wordt geknuffeld?
Voor iedereen die nog wat oxytocine wil aanmaken, maar geen hond(je) thuis heeft. Kijk even onderstaande video.