Dít is het geheim achter blauw vogelpak in Songfestival

66557778 bsr agency 1
Onlangs werden de eerste beelden van de repetitierondes van het Eurovisie Songfestival vrijgegeven, en zag het publiek hoe de Nederlandse act, Joost Klein, goed uitpakte op het podium.

Aparte uitrusting

In de beelden zien we Joost wild hakken op de beat in zijn iconische pak met puntschouders. Verder zien we ook Martijn van Eijzeren (A.K.A Stuntkabouter) achter een draaitafel en TikTokker Appie Mussa in een groot blauw vogelpak rondrennen. Dit kostuum heeft bij het publiek de nodige vragen opgeroepen: wat is de reden van deze aparte uitrusting? 

Ranglijsten

De bookmakers hadden hun opinie al klaarstaan toen de beelden online gegooid werden: Joost zakte meteen in de ranglijsten. Lange tijd stond hij met een paar procent verschil achter de nummer twee, Kroatië, maar nu stijgt Italië ineens naar de derde plek, en staat Klein dus vierde. Zijn incomplete repetitie zorgde er blijkbaar voor dat hij door de kenners niet meer erg serieus genomen wordt. 

Diepere betekenis

Maar nu post de zanger op zijn Instagram stories de diepere betekenis van de gekke blauwe vogel. Volgens hem staat de attire voor vrijheid, hoop, een nieuw begin, kracht, liefde en geluk. Toch diepzinniger dan we dachten, dus. We hebben ook pas een kleine fractie van de repetities gezien: Joost wil de act zelf zo geheim mogelijk houden. Volgens hem: "Je gaat toch ook niet bij een goochelaar de repetities filmen?”

Halve finale

Eerder liet de zanger ook al weten met maar liefst twintig koffers richting het Zweedse Malmö te zijn vertrokken, waar het Songfestival dit jaar zal plaatsvinden. Daar gaan waarschijnlijk dus nog vele verassingen uit getrokken worden. De komende dagen heeft Joost de tijd om zijn act te perfectioneren voordat er een tweede repetitie op het programma staat. En volgende week donderdag is het dan zo ver: de zanger zal dan verschijnen in de tweede halve finale van het Eurovisie.