Zien! Eerste beelden repetitie songfestival Joost Klein

joost klein europapa 65e0b03e3b8b5
Joost Klein wilde zijn repetitiemateriaal eigenlijk strict geheim houden, maar de organisatie van het Eurovisie Songfestival was het daar toch niet helemaal mee eens. Goed nieuws voor ons dus, want we kunnen daardoor de eerste beelden van zijn repetities delen!

Het optreden

De fragmentjes duren maar een paar seconden, toch laat het al aardig wat zien. Joost draagt zijn inmiddels bekende blauwe pak met puntschouders. Naast hem zien we twee danseressen in witte trainingspakken. Het optreden maakt daarnaast duidelijk wat de rol gaat worden van zijn sidekicks Martijn van Eijzeren (beter bekend als Stuntkabouter) en Appie Mussa. Ze staan naast hem op het podium met een futuristisch draaitafel voor hun buik. En Appie gaat verkleed als een grote blauwe vogel. 

Mysterieus

De zanger deed er eerder dus erg mysterieus over wat we in de act dan wel niet allemaal gaan aanschouwen. "Je gaat ook bij een goochelaar de repetities niet filmen, toch? We hebben twintig koffers bij ons, geen grap". Hij zei eerder deze maand al dat hij grootse plannen heeft voor zijn act. "Ik ga het vetste doen dat ik tot nu toe heb gedaan. En daar ben ik wel heel blij mee. Daarvan kan ik echt met trots zeggen: wauw". Bij de bookmakers staat Europapa momenteel op de derde plaats. "Ik ben mijn eigen grootste concurrent", riep Joost ook nog eens vol vertrouwen uit. "Dus mensen: stem vooral niet op die Nederlandse deelnemer, die is niet te vertrouwen!” 

Maanlanding

Kenners menen dat Klein met deze repetitie nog niet het achterste van zijn tong laat zien. Volgens creative director Gover Meit moet de act net zo groot en meeslepend als de maanlanding worden. Dat belooft dus nog wat. Gisteren werd tevens ook bekendgemaakt dat influencer NikkieTutorials de punten mag gaan uitdelen namens het Nederlandse publiek.  De puntentelling komt tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival live vanaf de stampvolle Europaparty op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden.