Het is zover: Joost Klein richting Zweden voor Songfestival

63002911 bsr agency 1
Alhoewel collectief Nederland in eerste instantie een hartverzakking kreeg door het, op zijn zachtst gezegd, aparte nummer Europapa, zijn we de hit toch in onze harten gaan sluiten. En het is nu dan eindelijk zover: Joost Klein heeft zijn koffers gepakt en is vertrokken richting het Zweedse Malmö voor het Eurovisie Songfestival 2024.

Fysieke training

Toen Joost zich maandagochtend op de luchthaven meldde, vertelde hij helemaal klaar te zijn voor het avontuur. Volgens hem is hij: "Born ready. Ik heb heel veel getraind, buikspieroefeningen gedaan, gezwommen.” Een redelijke waslijst aan fysieke training waarmee de zanger zich hoopt klaar te stomen voor het grote podium, dus.

Twintig koffers

Dinsdag heeft Joost de eerste repetitieronde op het Songfestival podium. Maar de zanger doet er nog érg mysterieus over wat we daar dan precies gaan zien. "Je gaat ook bij een goochelaar de repetities niet filmen, toch? We hebben twintig koffers bij ons, geen grap". Wat voor geks gaat er dan in hemelsnaam tevoorschijn getoverd worden uit dit tassenfestijn? We zullen dus moeten wachten tot de zanger zijn kunsten gaat vertonen op het podium, maar de verwachtingen zijn in ieder geval hoog.

Vertrouwen

Joost zei eerder deze maand al dat hij grootse plannen heeft voor zijn act. "Ik ga het vetste doen dat ik tot nu toe heb gedaan. En daar ben ik wel heel blij mee. Daarvan kan ik echt met trots zeggen: wauw". Bij de bookmakers staat Europapa momenteel op de derde plaats. "Ik ben mijn eigen grootste concurrent", riep Joost ook nog eens vol vertrouwen uit. "Dus mensen: stem vooral niet op die Nederlandse deelnemer, die is niet te vertrouwen!” Fijn om te horen dat Joost er zelf in ieder geval zeker van is dat we dit jaar die hoofdprijs weer binnen gaan slepen.