Déze BN'er gaat namens Nederland Songfestivalpunten geven

nikkie tutorials contour 800x624
Ook dit jaar moeten voor het Eurovisie Songfestival de punten weer verdeeld gaan worden door een representatieve BN'er. AVROTROS maakt vandaag bekend dat Nikkie de Jager (NikkieTutorials) in de finale de Nederlandse juryscores mededeelt tijdens een groot evenement vanuit de Friese hoofdstad Leeuwarden.

Hollandse Noorden

Joost Klein, die Nederland dit jaar vertegenwoordigt met de hit Europapa, is inmiddels al volop bezig met de voorbereidingen in het Zweedse Malmö waar het Songfestival dit jaar zal plaatsvinden. Hij komt zelf ook uit Friesland, dus het kan dan niet anders dat de inzending de cultuur van het Hollandse Noorden moet bevatten.

Rappers

De puntentelling komt tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival live vanaf de stampvolle Europaparty op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Daar komen duizenden Joost- én songfestivalfans samen om Joost Klein vanuit zijn ’vaderland’ naar de overwinning te juichen, zo verwacht de omroep. Onder anderen rappers Brunzyn en Bokoedro, goede vrienden van Klein, zijn van de partij voor het feest.

Open armen

Mede-initiatiefnemer Sipke Jan Bousema noemt de puntenceremonie vanuit Leeuwarden ‘de kers op de taart’: "Voor het eerst in de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival worden de punten voor Nederland uitgedeeld vanuit Leeuwarden-Fryslân, heitelân van Joost Klein, tijdens onze Europaparty. Fantastisch dat we hierin met elkaar samenwerken en de AvroTros ons idee omarmt heeft. Nikkie is uitgegroeid tot één van de koninginnen van het Eurovisie Songfestival en tevens van de inclusie. We zullen de omroep en ’spokesperson’ Nikkie Tutorials met open armen ontvangen.”

NikkieTurorials

Nikkie, bekend door haar make-up Youtube kanaal NikkieTutorials, stond al eerder op het Eurovisie-podium in Rotterdam toen ze het muziekfestijn mocht presenteren. De influencer is razend enthousiast dat ze Nederland weer mag representeren voor het evenement: "Ik vind het een waanzinnige eer om dit jaar namens Nederland de punten te mogen geven. Nadat een droom uitkwam toen ik in 2020 en 2021 het festival mocht presenteren, bleef er altijd nog een kleine wens over: de punten! Nu mag ik eindelijk die befaamde woorden uitspreken: 'Our twelve points go to...'"