Heftige beelden: auto rijdt in op menigte tijdens Koningsdag

img 6050 1 1
Er waren volgens autoriteiten 'geen noemenswaardige incidenten' gebeurd tijdens Koningsdag, maar dit was voordat er die avond een aanrijding plaatsvond tussen een auto en een groep feestvierders. Bewakingsbeelden tonen hoe rond 22.00 uur een bestuurder de Prinsengracht in Amsterdam oprijdt en in een feestende menigte terechtkomt, waarna hij doodleuk wegrijdt.

Gewonden

Bij het incident is tenminste één persoon gewond geraakt, laat een politiewoordvoerder weten aan Hart van Nederland. Hoe ernstig de verwondingen zijn, is niet bekend. Wel is duidelijk dat het slachtoffer aangifte gaat doen. De politie is nog op zoek naar getuigen, beeldmateriaal en andere mogelijke slachtoffers. Ze roepen mensen die iets hebben gezien dan ook op om zich te melden.

Herdenking

Vandaag is het tevens ook vijftien jaar geleden dat Karst Tates (38) op Koninginnedag met zijn auto door een mensenmenigte in Apeldoorn reed met een snelheid van 112 km/uur. Zeven toeschouwers lieten daarbij het leven. Ook Tates zelf bezweek 's nachts aan zijn verwondingen. Hij probeerde met zijn wagen in te rijden op de bus met de Nederlandse koninklijke familie die op 30 april 2009 Apeldoorn bezocht. Miljoenen tv-kijkers keken toen naar de live-verslaggeving van het koninklijke bezoek en zagen de aanval rechtstreeks.
Bekijk het fragment HIER.