Rens uit Kopen zonder Kijken geeft gezondheidsupdate

scherm afbeelding 2024 04 30 om 110012
Kijkers leefden afgelopen aflevering van Kopen Zonder Kijken enorm mee met Rens, Cristine en zoontje Juul. Rens en Cristine hadden hun oude huis namelijk net verkocht toen hij de diagnose MS kreeg. 

Gitzwarte dag

“Van ongelooflijke vreugde naar een gitzwarte dag", deelde Rens emotioneel in de uitzending. De Kopen Zonder Kijken-deelnemer kreeg tijdens de opnames te horen dat hij MS heeft; een auto-imuunziekte van het zenuwstelsel. Door een crowdfundingsactie kon Rens een behandeling in Mexico ondergaan. Cristine dacht er nog over na om het programma stop te zetten, maar het jonge stel zette toch door en uiteindelijk vonden ze een huis in Haarlem-Noord.

Positief nieuws

Rens doet nu een update voor de camera's van RTL, waarin hij een positief nieuwtje mededeelt. "Die behandeling is aangeslagen", vertelt hij. "Dus als het goed is, is de MS nu gestopt." Dat zijn hoopvolle berichten, maar het stel houdt een slag om de arm. "We weten echt nog steeds niet hoe de toekomst gaat lopen. Niemand weet dat, maar nu heb je toch een beetje het zwaard van Damocles boven je hoofd hangen", zegt Cristine.

Stamceltransplantatie

In Mexico heeft Rens een stamceltransplantatie gehad. "De gezonde stamcellen worden uit je gehaald en die hebben geen MS-geheugen. Die worden opgeslagen en dan krijg je chemo. Dus je wordt helemaal schoongespoeld. Vervolgens krijg je die stamcellen, zonder MS-geheugen, weer terug. Dan ga je een nieuw immuunsysteem opbouwen. Dat is het idee", vertelt hij over zijn behandeling.

Reacties

Het verhaal maakte veel indruk op kijkers van Kopen Zonder Kijken maandagavond. Op X/Twitter stroomden reacties binnen over het stel. "Jeetje, ik zit met een brok in mijn keel. Kloteziektes ook!", schreef iemand. "Jezus, wat een ellende. En dan zit je midden in zo'n rollercoaster van een programma als Kopen Zonder Kijken en dan kom je in deze rollercoaster terecht. Wat verschrikkelijk voor zo'n jong gezin", schreef een ander.