Heftig nieuws voor Kopen Zonder Kijken-stel Rens en Christine

screenshot 2024 04 29 at 184358
Rens en Christine uit Kopen Zonder Kijken kregen halverwege de laatste aflevering een klap te verwerken die niks te maken had met de overhitte huizenmarkt.

Leven op z'n kop

Kopen Zonder Kijken-deelnemers Rens en Christine schakelden het programmateam in omdat hun stulpje toch wel erg klein werd nadat zoontje Juul geboren werd. Ze laten Den Haag achter zich en gaan op zoek naar een woning in Haarlem. Terwijl het appartement in Den Haag al verkocht is, is er van een nieuwe woning nog geen sprake, terwijl het stel over een schamele drie maanden al weg moet zijn. Alsof dit allemaal niet stressvol genoeg is, wordt het leven van Rens en Christine halverwege de aflevering volledig op z’n kop gezet.

'Gitzwarte dag'

“Van ongelooflijke vreugde naar een gitzwarte dag", deelt Rens emotioneel in de uitzending. De Kopen Zonder Kijken-deelnemer krijgt tijdens de opnames te horen dat hij MS heeft; een auto-imuunziekte van het zenuwstelsel. “Het is ongelooflijk verdrietig". Hij krijgt namelijk tijdens de opnames te horen dat hij MS heeft; een auto-imuunziekte van het zenuwstelsel. 

Behandeling

Een geneesmiddel voor MS is er niet, maar doktoren kunnen de achteruitgang wel proberen af te remmen. Er is een behandeling in Mexico die Rens nog zou kunnen redden. Volgens hem: “Elke verslechtering die ik nu doorga kan niet ongedaan gemaakt worden.”  Toch wil hij de behandeling een poging geven. 

Even slikken

De zoektocht naar huizen gaat ondertussen ook nog gewoon door. Hier Maar wanneer Rens en Christine hun nieuwe stulpje voor het eerst onder ogen krijgen, moeten ze toch even slikken. “We hadden gezegd: het liefst deze niet.” Aan de ellende lijkt geen einde te komen deze uitzending, dus. Toch is het koppel uiteindelijk dolblij wanneer bouwdeskundige Bob Sikkes het pand er tiptop uit laat zien.