Prinses Alexia verdedigd door VI-trio: ‘Arrogant schepsel? Onzin!’

screenshot 2024 04 30 094159 6630a0e581614
De 18-jarige Prinses Alexia kreeg van alle kanten kritiek nadat ze een interview gaf tijdens Koningsdag. Mensen vonden haar lui, ongeïnteresseerd en zelfs een tikkeltje verwaand overkomen. Shownieuws-gezicht Bert Ettekoven brieste zelfs in een uitzending dat 'wij voor haar vakantie hebben betaald.' Toch vinden vele anderen dit klinkklare onzin. De dochter van Linda de Mol is al voor de Prinses opgekomen en nu spreken ook de mannen van Vl zich uit.

Arrogant schepsel

Johan Derksen vindt het echt overdreven. “Die Alexia wordt dan meteen afgeschilderd als een arrogant schepsel in de media. Dan denk ik: ja, dat is een puber, die vindt die kermis helemaal niet leuk”, zegt hij in Vandaag Inside. Hij gaat verder: “Er was heel veel kritiek op Alexia, maar ik begrijp haar wel. Dat is een meisje die aan het eind van haar pubertijd is en een beetje opstandig is. Die vindt dit helemaal niet leuk. Haar lichaamstaal verraadde dat.” Er is helemaal niks mis met de Prinses, vindt hij. “Het is een prachtige vrouw, ze hoeft zich geen zorgen te maken, daar hebben we wel een hertog of een of andere man met blauw bloed voor.”

Gewoon een meisje

Ook René van der Gijp vindt dat we het met z'n allen niet erger moeten maken dan het is. Johan wordt daarna nog gevraagd of hij de uitstraling van Alexia dan écht niet arrogant vindt. “Dat meisje straalt het uit, maar dat mag toch? Die vader heeft dat ook moeten leren van overal lachen en vriendelijk en handen schudden. Ik vind dat helemaal niet storend zo’n meisje. Die heeft hele andere idealen. Het is een gewoon meisje van 18", volgens de presentator. Wel denkt hij dat haar grote zus, die als opvolger van de Koning op de lijst staat, geschikter is voor het werk.“Die Amalia beheerst dat wel, hè? Die kan echt goed praten.”