Johan Derksen doet een bizarre uitspraak over Joden

johan derksen aangifte 662782a849314
Kwam hij een paar dagen geleden nog in het nieuws door zijn op zijn zachtst gezegd 'onvriendelijke' uitspraken richting Habtamu de Hoop, dan is Johan Derksen nu alweer onderwerp van discussie door een antisemitische opmerking. In de intro van Vandaag Inside liet Derksen namelijk vallen dat hij de advocaat van Geert Wilders wel  "héél erg Joods" vindt. 

Uitgefoeterd

Johan werd deze week al uitgefoeterd door het Nederlandse publiek toen hij de in Ethiopië geboren De Hoop, die is opgegroeid in Friesland, ‘geen Fries’ noemde. Hij stelde dat De Hoop niet het recht heeft om zich in te zetten voor de Friese taal, omdat hij niet in Friesland is geboren. Maar zelfs na alle kritiek wist Johan afgelopen dinsdag zijn waffel niet te houden: toen hem gevraagd werd wat hij van de advocaat van Geert Wilders vond, antwoordde de voetbalanalist: “Het is een goed advocatenkantoor, maar ze zijn heel erg Joods.”

Verbijstering

Dit zorgt wederom voor veel verbijstering bij het publiek. “Joden die zich een beetje gedeisd houden, worden nog net getolereerd. Maar als je ‘heel erg Joods’ bent, krijg je met Johan Derksen te maken”, zegt oud-politicus Gert-Jan Segers bijvoorbeeld op Twitter/X. Ook anderen laten via het platform weten bepaald niet gediend te zijn van Johan's opmerkingen.

'Jodenhaat'

Zo schrijft iemand: "Vond het altijd een vermakelijk programma maar kijk niet meer. Johan Derksen gaat de laatste tijd echt te ver met zijn uitspraken over Joden, Wilders en alles wat naar rechts neigt. Akelig en vies mannetje." Iemand anders zegt: "Derksen ontpopt zich steeds als verkapte Nazi. Zijn Jodenhaat en antisemitisme is om te kotsen". 

Niet de eerste keer

Dit is niet de eerste keer dat de Snor antisemitische opmerkingen heeft gemaakt. Kort na de pogrom van Hamas op dorpen aan de grens met Gaza zei hij dat Joden er zelf om hadden gevraag dat er zo'n aanval plaatsvond. Een paar dagen later gaf hij aarzelend toe dat hij Israel en joden had verward, maar verder bleef hij bij zijn standpunt.  

goed advocatenkantoor, maar heel erg Joods. maar. en heel erg Joods. we weten niet waarom dat een maar is, of wat Joods er toe doet in dezen. we weten wel dat het wederom zonder consequenties voor het programma achteloos uitgesproken wordt terwijl er een miljoen mensen kijken.

755
Reply